Почти сме сигурни че всеки някога е опитвал от прочутия

...
Почти сме сигурни че всеки някога е опитвал от прочутия
Коментари Харесай

Сок от бъз – с какво е полезен той за нас?

Почти сме сигурни че всеки в миналото е опитвал от фамозния сок от бъз. Напитката се подготвя през пролетта. Някои избират да я подготвят като сироп, който по-късно да се разрежда с вода, до момента в който други залагат на директната консумация. При изработката й се употребява лимон и захар или мед.

В сока от бъз участват редица потребни субстанции и точно поради богатия си състав, напитката е една от най-харесваните. Днес обаче ще ви разкажем малко по-детайлно за самите изгоди от сока.
Защо сокът от бъз е толкоз потребен за нас?
Свойствата на сока от бъз са в действителност доста и би ни било мъчно да посочим всяко едно. Ще опитаме обаче да споменем най-съществените такива. Ето ги и тях: антибактериални, обезболяващи, противовирусни, антиоксидантни и други.

Една от аргументите тази напитка да се трансформира в толкоз необятно публикувана е свойството й да оказва помощ при кашлица. Ако се чувствате отпаднали и усещате наближаваща простуда, сокът ще увеличи защитните ви сили и ще ви изправи на крайници за доста по-кратък интервал от време.
Как се прави вино от бъз
Виното от бъз има неповторим усет и мирис, а приготвянето му не изисква специфични умения. Има предписания за вино както за цветя, по този начин и за...
Прочети повече
Напитката е подобаваща както за превантивно средство, по този начин и да подкрепи лекуване. Ако постоянно я консумирате, до момента в който сте заболели, ще съкратите интервала на възобновяване.

Диуретичните свойства на напитката също не са за подценяване. Тя оказва помощ на тялото да изхвърли токсините и да се пречисти от непотребната вода и соли.

Благодарение на тази вкусна напитка можем да помогнем на тялото си да е крепко. В никакъв случай не е целесъобразно да се предозира с нея. Винаги я консумирайте с мярка.

Статията има единствено информативна цел, не замества консултацията с доктор или уравновесеното хранене!

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР