Почти шест пъти са се увеличили потребителите на услугата „Осигуряване

...
Почти шест пъти са се увеличили потребителите на услугата „Осигуряване
Коментари Харесай

Почти шест пъти са се увеличили потребителите на услугата „Топъл обяд“

Почти шест пъти са се нараснали потребителите на услугата „ Осигуряване на топъл обяд “ от началото на дейностите по нея през 2015 година Услугата се извършва по Оперативната стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне, съфинансирана от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица.

В момента топъл обяд получават повече от 49 000 нуждаещи се в 205 общини и региони на територията на цялата страна. Осигуреното финансиране е за над 100.5 млн. лева За съпоставяне, при старта на дейностите по програмата през 2015 година от услугата са се възползвали към 8300 поданици на 86 общини.

Топъл обяд се дава на хора, които получават месечни обществени помощи, хора с тежки увреждания и неспособност за самообслужване, лица с потвърдена липса на приходи и близки, които да се грижат за тях; фамилии и самотно живеещи пенсионери с ниски приходи, които не им разрешават да се устоят сами; скитащи и бездомни лица.

В рамките на даването на услугата са планувани и средства за подкрепящи ограничения, което обезпечава опция подкрепените лица да получат и спомагателна помощ. Тя се възнамерява въз основата на самостоятелна оценка на потребностите на подкрепените лица и фамилии. Те получават съвещания – самостоятелни или групови, по какъв начин да получат избрани обществени помощи или други обществени услуги; подпомагане при попълване на документи пред разнообразни институции, за прилагане на здравни или просветителни услуги, за търсене на работа, поддръжка за настаняване в жилище на бездомни лица и други В някои общини на правоимащите се дават и облекла от първа нужда, както и спомагателни помощи за отопление с твърдо гориво. На места се обезпечават здравни посредници, както и придружители, с цел да може лицата да се възползват от разнообразни административни услуги, да посетят болнично заведение и други Осигуряват се и групови визити на културни мероприятия за по-добра социализация.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР