Почти седмица след проваления бунт на Вагнер“ в Русия, наемническата

...
Почти седмица след проваления бунт на Вагнер“ в Русия, наемническата
Коментари Харесай

Всичко е както преди: „Вагнер“ продължава да набира наемници в Русия

Почти седмица след проваления протест на „ Вагнер “ в Русия, наемническата компания към момента набира чиновници, оповестява BBC.

След позвъняване в десетки центрове за набиране на личен състав на осведомителната организация беше декларирано, че работата продължава, както нормално.

От Калининград на запад до Краснодар на юг никой не вярваше, че групировката се разпуска.

Точките за контакт на „ Вагнер “, колкото и да са многочислени, могат да бъдат открити в бойни клубове и школи по бойни изкуства.

Вербовчиците, които подвигнаха телефона, подчертаха, че свежите попълнения подписват контракти с „ Вагнер “, а не с съветското министерство на защитата.

„ Няма нищо общо с министерството на защитата “, безапелационен е човек от спортния клуб „ Спарта “ във Волгоград. „ Нищо не е спряло, продължаваме да набираме. “

Прехвърлянето на наемниците към Министерството на защитата, което желае да поеме „ Вагнер “ и неговия началник Евгений Пригожин под собствен кснтрол, беше жизненоважен съставен елемент на протеста от последната седмица.

Този опит за прелом е най-голямото предизвикателство за престижа на президента Владимир Путин за повече от 20 години ръководство, а Кремъл се бори да предефинира отговора му като мощен и съдбоносен.

Въпреки това бунтовниците бяха освободени, а Москва прати опозицията в пандиза за години за това, че приказва срещу войната против Украйна.

Дори на Пригожин беше разрешено да остане на независимост, явно се реалокира в Беларус, макар че частният му аероплан беше проследен да лети назад към Русия във вторник вечерта

Неговата войска също не е разпусната.

„ Работим. Ако нещо се беше трансформирало, щяха да ни кажат. Но няма нищо “, безапелационна беше жена, която сортира личен състав в Краснодар, Южна Русия.

Заплатата на войник на Вагнер остава великодушна – 2 534 евро на месец за шестмесечен контракт.

Председателят на комисията по защита в съветския парламент сподели, че Пригожин е бил предизвестен, че крайният период за включването на „ Вагнер “ към Министерството на защитата не предстои на разискване.

„ Министерството на защитата сподели, че всички групи… би трябвало да подпишат контракти и всички те започнаха да вършат това. Всички като се изключи господин Пригожин “, разяснява Андрей Картаполов, отнасяйки се към протеста като към акт на държавна измяна.

„ Той беше осведомен, че „ Вагнер “ няма да взе участие в Специалната военна интервенция “, употребява той евфемизма на Русия за войната й против Украйна. „ Също по този начин няма да получи финансиране или материални запаси. “

Путин, който години наред отхвърляше, че „ Вагнер “ е държавно субсидиран, удостовери, че групата е била 100% финансирана от съветската страна.

Руският президент подписа закон, който разрешава единствено на Министерството на защитата да може да набира чиновници в пандизите, които преди този момент бяха основен източник на бойци за Украйна за „ Вагнер “.

Човек във Волонград сподели, че в случай че някой се запише през днешния ден, „ мога да го разположа на следващия ден “, и удостовери, че Беларус към този момент е допустима дестинация

Дългогодишният водач на Беларус Александър Лукашенко, който спря похода на „ Вагнер “ към Москва след диалог с Пригожин, сподели, че бойците на „ Вагнер “ са добре пристигнали там по-рано тази седмица.

„ Беларуската войска има какво да научи от наемниците “, сподели беларуският деспот.

Беларуски член на „ Вагнер “ с позивна „ Брест “ загатна, че групата ще бъде добра отбрана за Лукашенко преди парламентарните избори следващата година, изключително в случай че избухнат митинги против неговия авторитаризъм.

Във видео, оповестено в Telegram и снимано на незнайно място, „ Брест “ подсети също на клиентите в едва завоалирана опасност, че беларуската граница е „ на по-малко от 300 километра от Киев “.

„ Засега всичко е както преди. Нищо не се е трансформирало “, сподели жена в Саратов, Централна Русия, потвърждавайки, че към момента набира мъже да се бият в Украйна.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР