Почти половината от всички 121 милион бременности в света годишно

...
Почти половината от всички 121 милион бременности в света годишно
Коментари Харесай

Половината от бременностите по света са нежелани

Почти половината от всички 121 милион бременности в света годишно са нежелани. Това се твърди в умозаключение на изследване на Фондът на Организация на обединените нации за популацията. Според документа, това е " подценявана рецесия ", още повече тъй като 60 % от бременностите завършват с аборт, заяви Асошиейтед прес.

В годишния си отчет за положението на международното население през 2022 година фондът показва, че почти 45 на 100 от абортите са рискови и сред 5 и 13 % от случаите завършват със гибел за дамата.
 Наръчник за битка с троловете в интернет 30 март 2022 | Хибридната война в интернет у нас е повече от действителна. Всъщност интернет трол е някой, който целеустремено проваля...
" Този отчет е сигнал за пробуждане! ", сподели доктор Наталия Канем, изпълнителен шеф на фонда, който към този момент се назовава Агенция на Организация на обединените нации за полово и репродуктивно здраве.

" Зашеметяващият брой на нежеланите бременности съставлява световен неуспех в спазването на главните човешки права на дамите и девойките ", сподели доктор Канем и добави:

" За засегнатите дами най-важният репродуктивен избор - дали да забременеят или не - не е никакъв избор. "

Процентът на нежеланите бременности въпреки всичко е намалял сред 1990 и 2019 година - от 79 на 64 на всеки 1000 дами на възраст от 15 до 49 години. Това може да се преглежда като тип утешение, се споделя в отчета. Но в него се отбелязва, че общият брой на дамите, които претърпяват нежелана бременност, се е нараснал с към 13 % през 30-годишния интервал заради повишаването на популацията.

Според проучването на Фонда към 257 милиона дами в международен мащаб, които желаят да избегнат бременност, не употребяват безвредни и модерни способи за контрацепция, а в 47 страни към 40 % от полово дейните дами не употребяват никакви контрацептивни способи.

Данните на Организация на обединените нации от тази година за дамите в репродуктивна възраст в 64 страни, демонстрират:

* 23 на 100 от дамите не могат да откажат секс

* 24 на 100 не могат да вземат решения за личното си здраве

* 8 % не могат да вземат решения за контрацепция

* Едва 57 % от дамите по света са в положение да вземат независими решения за половите си и репродуктивни права

Според данни, оповестени в английското здравно списание " The Lancet ", през 2020 година, в интервала 2015-2019 година е имало почти 121 милиона нежелани бременности всяка година, като към 48 % от всички зачевания са били нежелани.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР