Почти половината от общо 966 одитни доклади на Сметната палата,

...
Почти половината от общо 966 одитни доклади на Сметната палата,
Коментари Харесай

България губи над 77 млрд. лв. за 20 г. от правителствени провали

Почти половината от общо 966 одитни отчети на Сметната палата, оповестени в интервала сред 1998 и 2017 година, демонстрират, че дейностите на държавното управление са били " неуспех ", демонстрира разбор и оценка на обществената информация на Института за пазарна стопанска система (ИПИ). Размерът на изхарчените средства по тези инициативи възлиза на 77,6 милиарда лева, написа money.bg.

В " сивата зона ", при която резултатът от дейностите на политиците не може да бъде класифицирана като сполучлива или несполучлива, са още 311 отчета, а общите разноски на управляващите за плановете в тези отчети са 36,9 милиарда лева Експертите от ИПИ са разкрили едвам 242 триумфа на стойност 34,4 милиарда лева

Съотношението на разноските сред сполучливите и несполучливите случаи е повече от шест пъти - 81% от обществените средства са били разходвани за провалени планове, а едвам 13% от тях - за сполучливи. " Прегледаните 966 одитни отчета и огромният брой на " неуспехите " демонстрират нехайството на администрацията към парите на данъкоплатците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР