Почти половината от американските военни не смятат Русия за враг.

...
Почти половината от американските военни не смятат Русия за враг.
Коментари Харесай

Проучване изненадващо разкри какво си мислят военните в САЩ за Русия

Почти половината от американските военни не считат Русия за зложелател. Според изследване, поръчано от фондация „ Роналд Рейгън “, 46% от американските военни и техните фамилии не считат Русия за зложелател. Така наречените проучвания за национална защита на Рейгън се организират всяка година.

Според „ Гласът на Америка “ 28% от интервюираните, военни и цивилни, са нарекли Русия съдружник на Съединени американски щати. Това е най-високият индикатор от 10 години насам. Едва през 2018 година единствено 19% от интервюираните нарекоха Русия съдружник.

При това 71% нарекоха Русия опасност за Америка, а 25% - съществена опасност. Но 60% считат, че главната опасност за Америка не е Русия, а Китай.

„ Руските опити за намаляване на Запада посредством безкрайна осведомителна акция може би започнаха да дават плод. Американските войски се оказаха под удар “, разяснява резултатите от анкетата на „ Гласът на Америка “.

Според американската преса за сходни резултати е отговорен американският президент Доналд Тръмп, който в последно време прекомерно постоянно приказва позитивно за Русия. Според „ Гласът на Америка “ Тръмп и Републиканската партия са известни измежду военните. Това обаче не се удостоверява от резултатите от изследване, извършено предходната година от изданието Military Times, съгласно което благосклонностите на военните са разграничени сред републиканците и демократите почти по равно.

„ Очевидно с разпадането на Съветския съюз Русия и съветският народ към този момент не се възприемат от Съединени американски щати като врагове. Освен в случай че американската преса и политическият истеблишмънт не приравняват Съветския съюз и Русия. “, съобщи пред ВЗГЛЯД Грегъри Копли, американски боен специалист, ръководител на Асоциацията за интернационалните стратегически проучвания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР