Почти нулеви са шансовете да бъде съставено правителство, коментира министърът

...
Почти нулеви са шансовете да бъде съставено правителство, коментира министърът
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Шансовете за кабинет са почти нулеви

Почти нулеви са възможностите да бъде формирано държавно управление, разяснява министърът на труда и обществената политика в оставка и член на Българска социалистическа партия Георги Гьоков пред публицисти преди началото на съвещанието на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия на " Позитано " 20. На съвещанието се чака да бъде разисквано какво да е предлагането по отношение на третия изследователски мандат до Национални съвет (НС) на левицата, който се събира на следващия ден по проблема.

Смятам, че моментът е доста сериозен, с цел да интерпретираме каквито и да било събития или стремежи на който и да било, уточни Гьоков. Той не пожела в задатък да каже каква е неговата персонална позиция. Потвърди, че окончателното решение ще бъде взето на следващия ден от Народно събрание. Но посочи, че имало отзиви държавното управление да остане и такива в противоположната посока.

На въпрос дали е редно мандатът да бъде арестуван, до момента в който се реши въпросът с ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), Гьоков отговори, че това се дефинира в Конституцията, макар че има тълкувателно решение, само че има прецеденти то да не се извършва. В Конституцията фактически има празнина за такава обстановка, счита министърът в оставка.

Плюсовете и минусите са доста и би трябвало да се реши доста деликатно, счита Гьоков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР