Почти никой не е роден под зодиакалния знак, който си

...
Почти никой не е роден под зодиакалния знак, който си
Коментари Харесай

Зодиакът е напълно погрешен

Почти никой не е роден под зодиакалния знак, който си мисли. Астрологичният календар е изцяло неправилен заради елементарния факт, че безусловно никой не го е актуализирал във връзка с разположението на звездите. Те обаче не са стояли статични и тяхното разположение по отношение на Земята се е трансформирало.

Съзвездията са се изместили с цялостен месец. Тази стряскаща за астролозите истина бе разкрита от екип на Би Би Си. Историята знае, че зодиакът е основан преди повече от 2000 години.

За това време въздействието на Слънцето и Луната върху планетата Земя е трансформирало ситуацията им по отношение на нас, спрямо началото на астрологията.

Ако някой е роден в края на януари, той може и да си мисли, че е роден под знака на Водолей, само че в реалност той ще е роден под знака на Козирог, споделя доцент лекар Радмила Топалович, астроном от Кралската Обсерватория в Гринуич и работеща по изследване дружно с екип от други учени по тематиката.

Когато зодиакът е фиктивен от античните гърци, хората са определили разположението на звездните знаци въз основа на съзвездията по отношение на слънцето по това време, само че съзвездията към този момент са се изместили с към месец напред, споделя още тя.

 Зодиак

Влиянието на Слънцето и Луната предизвиква придвижване на Земята, наподобяващо люшкане. Той се назовава прецесия. Учените изясняват, че при него Земята се държи като пумпал.

Това значи, че 86 % от хората през днешния ден живеят под неверен знак, изяснява Би Би Си. Екипът, работещ по тематиката, е основал интерактивна графика, която разрешава на хората да схванат коя в реалност е тяхната зодия.

Програмата също по този начин показва, че има тринадесети зодиакален знак, наименуван Змиеносец. Смята се, че античните астролози евентуално са оставили знака отвън зодиака, с цел да може 360 градусовият път на Слънцето да бъде разграничен на 12 равни елементи от по 30 градуса.

Съзвездието, известно като Змиеносец, в действителност минава зад Слънцето сред 30 ноември и 18 декември - тъй че, до момента в който някои хора може да имат неверна зодия, други, особено родените в този интервал от време, могат да се снабдят със напълно нова.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР