почти напълно ще премахне блокирането си заради коронавируса тази седмица,

...
почти напълно ще премахне блокирането си заради коронавируса тази седмица,
Коментари Харесай

Нова Зеландия премахва ограниченията заради COVID-19

почти изцяло ще отстрани блокирането си поради ковид тази седмица, като под строги ограничавания ще остане единствено епицентърът на инфекцията в страната Окланд. Това сподели министър председателят Джасинда Ардърн, представена от БГНЕС.

Около три милиона новозеландци към този момент няма да бъдат „ под ключ “ по домовете си от вторник през нощта, а учебните заведения ще отворят още веднъж в четвъртък за първи път от три седмици, сподели Ардърн. Но тя добави, че Окланд, където огнището на Делта-варианта в страната се появи в края на предишния месец, ще остане под строго блокиране най-малко още една седмица, защото вирусът към момента не е спрян в двумилионния град.
 Нова Зеландия удължава националния локдаун Нова Зеландия удължава националния локдаун
Нова Зеландия удължи националното блокиране поради разновидността Делта на ковид до 31 август, само че предизвести, че рестриктивните мерки ще прод...

Ардърн сподели, че е имало позитивен прогрес в намаляването на броя на случаите, само че мощно трансмисионният вид Делта „ трансформира играта “, което значи, че рестриктивните мерки в Окланд не могат да бъдат облекчени прекомерно скоро. „ Действахме добре, с цел да овладеем това огнище, рестриктивните мерки от равнище 4 работят, само че работата не е свършена “, сподели тя. " На крачка сме от отстраняването, само че не можем да изпуснем топката. "

Новозеландците отвън Окланд ще преминат към предизвестие на второ равнище по четиристепенната система за реагиране на ковид в страната. Това значи, че заповедите за престой вкъщи са анулирани, само че свободите, употребени преди появяването на огнището в Окланд - когато животът в Нова Зеландия беше съвсем естествен - няма да бъдат възобновени изцяло.

Събиранията на закрито ще бъдат лимитирани до 50 души, със наложително носене на маска и сканиране на приложения за следене на доста места. Епидемията постави завършек на шестмесечен цикъл без локално предаване в Нова Зеландия, която беше една от последните в света зони без ковид и завоюва необятна хвалба за реакцията си против пандемията.

Жена на 90 години в събота стана първият човек, умрял от COVID-19 в Нова Зеландия от февруари, с което броят на жертвите на пандемията в страната доближи 27.
 Нова Зеландия наложи тотална карантина в цялата страна Нова Зеландия наложи тотална карантина в цялата страна
Правителството на Нова Зеландия наложи тотална карантина заради разпространяването на ковид в страната. Както сподели ръководителят н...

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР