Почти лятно топъл, но и със силен пролетен вятър, неделен

...
Почти лятно топъл, но и със силен пролетен вятър, неделен
Коментари Харесай

Почти лято в неделния ден, но на места - силен вятър

Почти лятно топъл, само че и със мощен пролетен вятър, неделен ден предвиждат синоптиците на Meteo Balkans. А ето и всички детайлности какво ни чака на 19 февруари:

През нощта против неделя от север облачността последователно ще се раздира и след среднощ над по-голямата част от страната ще доминира ясно време. Вятърът над Североизточна България ще остане мощен.

Минималните температури ще се покачат и ще са в необятни граници. По-студено остава в планинските региони, като на обособени места температурите ще се намалят до минус 3°С. По-високи ще са утринните стойности в Северозападна България - до 7-10 °С

В неделния ден ще доминира раздрана, най-вече висока облачност, която над западните и централни региони ще намалее до слънчево време.

Около обяд вятърът над Дунавската низина още веднъж ще се усили до мощен. Над останалата част от страната ще остане съвсем безшумно.

Късно следобяд от северозапад облачността още веднъж ще се усили и през нощта против понеделник тук-там над крайните северозападни региони ще превали слаб дъжд.

Дневните температури в страната ще се покачат и ще са сред 14 и 18°С. Най-високи ще са градусите над Дунавската низина и Горнотракийската равнина – до цели 20-22°С!

Предупреждение за мощен вятър

Картата, която виждате, е основана на районния цифров модел SPM и демонстрира регионите, където ветровете ще са най-силни.

Жълт код – ще духа сдържан и мощен вятър. Поривите му ще доближават 55-75 км/ч.

Съвети при жълт код: бъдете деликатни за вероятни летящи във въздуха предмети и парчета, както и от счупени клони.

Времето в София

През нощта ще доминира раздрана, най-вече висока облачност. Минималните температури ще останат ниски – до минус 1-2°С. През деня над столицата облачността ще намалее до слънчево.

Очакваните оптимални температури ще доближат стойности до 15-17°С.

Времето в планините

Ще доминира слънчево време. Ще духа мощен северозападен вятър. Следобед над Северозападната част от Стара планина облачността ще се усили и тук-там ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще се покачат и на 1200 метра ще са към 12°, на 2000 метра - към 4°. Остава висок рискът от лавини!

Прогноза за фини прахови частици

Не се чакат замърсявания на въздуха.

Времето на Балканите

Серия от преминаващи атмосферни разстройства ще дестабилизират времето над северните региони от полуострова и на доста места над Унгария, Северна Румъния и Източна Сърбия ще превали слаб дъжд. Над останалата част от Балканите остава извънредно топло.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР