Почти идентични ще бъдат листите на основните политически формации за

...
Почти идентични ще бъдат листите на основните политически формации за
Коментари Харесай

Новите избори със старите кандидати – листите в Пловдив „copy-paste” от есента

Почти идентични ще бъдат листите на главните политически обединения за народни представители в двата пловдивски региона на 2 април, научи TrafficNews . Единствената основна смяна ще бъде обединената листа на    „ Продължаваме промяната ” и „ Демократична България ”, само че самите претенденти в челото също ще бъдат познати лица.
Прочетете още
Голямата смяна ще  бъде броя на депутати от 16 МИР – Пловдив. На база на преброяването градът ще изпрати още един депутат, по този начин в 49-ия парламент ще има 12 пловдивски представители. В регионалния изборен регион мандатите остава непроменени – 11.

Победителите от последния парламентарен вота ГЕРБ – Съюз на демократичните сили се чака да заложат на същата листа от втори октомври. Водач още веднъж ще е Бойко Борисов , а зад него екологът доцент Стефан Шилев, който натрупа опит в последните парламенти. Трети ще е ръководителят на 48-ото Народно заседание Вежди Рашидов . Въпросителна стои пред 4-тото и 5-ото място. На последния избор след Рашидов бе Радомир Чолаков , а по-късно някогашният шеф на летището Спас Шуманов. Възможно е този път двамата да бъдат с разменени места.

Местният водач Иван Тотев отново няма да бъде в листата като съвсем несъмнено това ще важи и за Дани Каназирева, която бе лидер в Пловдив област. Двамата нееднократно обявиха, че главната им работа е обвързвана с локалните избори през есента.

В Пловдив област преди всичко в листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили отново ще е Десислава Трифонова. А след нея ще са подредени представители на трите най-големи общини Асеновград, Раковски и Карлово – доктор Иван Червенков, Младен Шишков и Розалин Петков.   Вероятно в челото ще бъде дадена и място на съдружните сътрудници от Съюз на демократичните сили. На последния избор това бе Йордан Кръстанов , но  преференциите в региона постоянно разместват листите на ГЕРБ.

Обединението Политическа партия и Демократична България, което ще се бори за първа политическа мощ, ще издигне за лидер в Пловдив ръководителят на 47-ия парламент Никола Минчев, а второто място ще е на Демократична България. Почти несъмнено това ще е Йордан Иванов от ДСБ, който влезе в последния парламент от региона. Трето и четвърто място ще са за „ Продължаваме промяната ” измежду претендентите ще са някогашният началник на БАБХ проф. Христо Даскалов , от квотата на ВОЛТ Венцислава Любенова и новият локален координатор Александър Ракшиев.

В региона лидер още веднъж ще е от Политическа партия, като това ще е Росен Костурков , а второто място  ще е за „ Демократична България ”, като това ще е от квотата на „ Зелено придвижване ” или „ Да, България ”.  Третото и четвърто място още веднъж ще са за Политическа партия.

Движение за права и свободи   се чака да заложат на същите претенденти от изборите от 2021 и 2022 година. В Пловдив град лидер ще е Танер Али, който с гласовете от Турция влезе в предходния парламент. Втори ще е локалният водач Али Байрям .  В региона преди всичко ще е Рамадан Аталай.

Възможностите на Българска социалистическа партия също са мощно лимитирани, поради всеобщото изключване и овакантяване на партията.  „ Червените ” са наясно, че мъчно ще вкарат повече от един народен представител в Пловдив. От „ Позитано 20 ” би трябвало да решат дали още веднъж да сложат Кристиян Вигенин отпред, а зад него да е локалният ръководител Иван Петков – Бебето или този път да заложат на втория да поведе листата под тепетата. В региона лидер ще е карловската депутатка Веска Нечева , а зад нея друго знаково лице на Българска социалистическа партия – Манол Генов.

„ Възраждане ” също ще заложат на „ copy-paste ” при водачите. Местните водач на патриотичната организация ще застанат преди всичко – Ангел Георгиев в града и Стоян Таслаков в региона.

Партията на Стефан Янев „ Български напредък ” се записва независимо за вота на 2 април, само че оставиха малка врата за коалиция, като евентуалният им сътрудник е Вътрешна македонска революционна организация. Ако се явият независимо то още веднъж Янев ще  бъде лидер на листата, а зад него Лидия Недева . При догадка, че „ войводите ” се  прегърнат с БВ, то е допустимо Александър Сиди да е лидер за Пловдив.

За следващ път Има Такъв Народ не дават никакви индикации за възможните водачи на листи. На последния избор това бе Гроздан Караджов, който изкара мощен резултат под тепетата. Не е ясно обаче дали  някогашният районен министър още веднъж ще  бъде част от групировката, поради ерозията в нея. Твърде е допустимо още веднъж Тошко Йорданов да е лидер на двете пловдивски листи.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР