Почти година и половина след началото на пандемията, , който

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: Кабинетът заговори за увеличение на максималните осигуровки, "Има такъв народ" изпреварва ГЕРБ в последните проучвания

Почти година и половина след началото на пандемията,, който вкарва очевидни критерии при какви равнища на разпространяване на болестта ще се постановат рестрикции върху работата на бизнеса и обществени институции и какви тъкмо ще са рестриктивните мерки.

Три дни преди предварителните парламентарни избори служебният кабинет продължава да прави разкрития за досегашното ръководство. Анализ на финансовото министерство сподели, че Голяма част от тези средства са ориентирани към шепа строителни компании без конкурс, като най-големите разпределители на пари по този модел са познатите " Автомагистрали " и Държавна консолидационна компания, само че в този момент се прибавя и още едно държавно дружество - Директива за птиците " Пристанищна инфраструктура ".

В същото време водачът на " ИТН " (която съгласно последните изследвания води пред ГЕРБ) Слави Трифонов дава обещание в изявление пред френския в. Le Monde, че в случай че победи, едно от първите неща, които ще направи, е отстраняването на противоречивия основен прокурор Иван Гешев. Трифонов повтаря пред френското издание тезата си, че не се стреми към властта и не желае да бъде министър председател.

Две седмици преди олимпиадата Токио влезе в изключително състояние поради скока на броя на инфектираните с ковид. То ще продължи и по време на летните олимпийски игри, които ще се проведат в японската столица сред 23 юли и 8 август. Организаторите също по този начин не разрешават наличието на аудитория на олимпийските събития.
НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯСлужебният кабинет заприказва за нарастване на оптималния застрахователен предел
Повишението на пенсиите евентуално ще стане с увеличение на приноса на осигурителния стаж в пенсионната формула, стана ясно от думите на обществения министър Гълъб Донев в четвъртък. В момента тежестта за една година застрахователен стаж в пенсионната формула е 1.2 %, а предлагането е да се увеличи до 1.35%, като по този начин ще се реализира приблизително нарастване на пенсиите със 17%. За задачата служебният кабинет ще създаде вид за актуализация на Бюджета на ДОО, който ще предложи на идващия кабинет. Другият вид за актуализация на пенсиите е посредством преизчисляването им по отношение на междинния застрахователен приход за 2018 година Ако това се случи, евентуално ще би трябвало да бъде повишен и размерът на оптималната пенсия, която сега е 1440 лева А шефът на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов сподели, че е възможно и повдигане на оптималния застрахователен приход. Различните планове, които се вършат, са с 3300 лева, и с 3600 лева и посочи, че политическото решение следва.
Европейска комисия санкции BMW и Volkswagen за укриване на технология
Европейската комисия наложи санкция от 875 млн. евро на BMW и групата Folkswagen в първото дело в историята за картел за укриване на технология. Германските производители са се договаряли за ограничението на действието на технология, пречистваща излъчванията от моторите на дизелови коли. BMW е глобена с 372.8 млн. евро, а Volkswagen - 502.4 млн. Dаimler не е санкционирана, тъй като предоставила информацията за картела, разследван от Европейската комисия. Германските производители нелегално са се съгласили да лимитират конкуренцията в региона на технологията за понижаване на излъчванията за дизелови коли. За разлика от картелите, където участниците нормално се договарят за фиксиране на цени, производителите на коли са обсъждали ограничавания на технологията за филтриране на излъчванията, тъй че тя не може да се употребява в цялостния си размер.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР