Почти една трета от всички оръжия, използвани от Ислямската държава

...
Почти една трета от всички оръжия, използвани от Ислямската държава
Коментари Харесай

Румъния снабдявала с оръжия Ислямска държава

Почти една трета от всички оръжия, употребявани от Ислямската страна (ISIL) на бойното поле, са създадени в Европейския съюз (ЕС), в това число в Румъния, написа в. " Телеграф ". Медията се базира на проучване на неправителствена организация, която документира трафика на оръжие във военни зони, съобщи БГНЕС. Почти една трета от всички оръжия, употребявани от Ислямската страна (ISIL) на бойното поле, са създадени в Европейския съюз (ЕС), в това число в Румъния, написа в. " Телеграф ". Медията се базира на проучване на неправителствена организация, която документира трафика на оръжие във военни зони.

Поддръжниците на ISIL употребяват оръжия и муниции, които са създадени най-вече в Румъния, Унгария, България и Германия, се споделя в отчета. Според " Телеграф " единственият по-голям производител на оръжие, употребен от ДАЕШ, е бил Китай.

Докладът от 200 страници демонстрира, че оръжията и боеприпасите се създават в Европа, продават се в Съединени американски щати и Саудитска Арабия и се транспортират през турската граница в Сирия.

Докладът също по този начин предизвестява, макар че Ислямска страна е изгубила територии, то има доказателства, че джихадистите са придобилинапреднали оръжейни познания, които могат да бъдат употребявани в бъдеще.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР