Почти единодушно общинските съветници в Благоевград отхвърлиха предложението на общинска

...
Почти единодушно общинските съветници в Благоевград отхвърлиха предложението на общинска
Коментари Харесай

ОБС Благоевград отказа да вдигне наема на дискотека Левъл на Д. Шалявски, както и таксата за тротоарно право по кварталите

Почти единомислещо общинските съветници в Благоевград отхвърлиха предлагането на общинска администрация да вдигнат наема на дискотеката " Левъл ",в постройката на Младежкия дом в Благоевград, отдадена чартърен на ДимитърШалявски,както и таксата за тротоарно право в кварталите.

Това се случи на сесията на общински съвет през вчерашния ден. Докато вървяха дебатите към това предложение, предприемачът Шалявски, придружаван от брачната половинка си, наблюдаваше от последния ред в залата,поведението на съветниците и начинa, по който ще бъде гласувана точката, засягаща заведението му.

Както към този момент съобщихме, предлагането на кмета Илко Стоянов бе да бъде съвсем двойно увеличена таксата за прилагане на открита повърхност в кварталите „ Струмско “, „ Еленово “, „ Ален мак “, част от кв. „ Освобождение “ от 1, 80 лева на 3, 50 лева без Данък добавена стойност за 1 кв. м, както и смяна на базисната цена на 15 лева на кв. м на общински пространства в солидни здания, предопределени за нощни заведения, казина и други

Наемът на дискотеката на Шалявски не бил обновен с години, са част от претекстовете за настояването на кмета.Предложението не бе признато с гласовете на съвсем всички съветници.

На сесията се заформи спор към слагането на мобилните обекти, регистрирани като ППС и бе решено да бъде въведена такса от 10 лв. на 1м кв. за ППС за храни и питиета. В хода на съвещанието бяха дискутирани и признати следните по - значими оферти:

-Проект за изменение и допълнение на Приложение № 8 и Таблица на базисни наемни цени за Община Благоевград на Наредбата за реда за придобиване, ръководство и предписание с общинско имущество на Община Благоевград;

-Предоставяне на възмездно прилагане на дълготрайни материални активи, част от балансовата стойност на „ БИОСТРОЙ “ ЕООД;
-Предложение, по отношение на заявление с вх. № 04-00-172/06. 06. 2023 година от госпожа Мирослава Владимирова – Главен секретар на Министерство на районното развиване и благоустройството за даване за безплатно ръководство на общински парцел - стаи № 411 и 412 в постройката на Община Благоевград, пл. „ Георги Измирлиев- Македончето “ № 1, за потребностите на Териториално звено „ Гражданска регистрация и административно обслужване “ в гр. Благоевград;
С 22 гласа „ ЗА “, 1 „ Против “ и 1 „ Въздържал се “ локалния парламент даде единодушие ОФК „ ПИРИН ” ЕООД, представлявано от шефа Атанас Дафинов, да погаси предварително оставащото обвързване по Договор за финансов лизинг, както и да придобие собствеността върху лизинговата движимост: Автобус VDL FUTURA – на стойност 76 059, 98 лв. без Данък добавена стойност.

Общински съвет Благоевград даде единодушие за закупуване на дългогодишен веществен актив за потребностите на ОФК „ ПИРИН “ ЕООД.

Единодушно бе гласувано и предлагането за разпределяне на еднократна финансова помощ на жители на Община Благоевград подали съответните заявки, по отношение на Вътрешни правила за работа на Комисията за разглеждане на заявките за приемане на еднократна финансова помощ от бюджета на Община Благоевград.

На провелото се през днешния ден постоянно съвещание на Общински съвет Благоевград бяха гласувани и постановени 53 решения.
След привършване на дневния ред, ръководителят на Общински съвет Благоевград

Радослав Тасков закри съвещанието.

В. Григоров



СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР