Почти е завършена разработката на бърз тест за Covid-19Bosh ще

...
Почти е завършена разработката на бърз тест за Covid-19Bosh ще
Коментари Харесай

13 завода на Bosh произвеждат защитни маски

Почти е приключена създаването на бърз тест за Covid-19

Bosh ще може да създава над 500 000 защитни маски на ден
(снимка: Bosch)

Немската компания Bosch се включи на цялостни обороти в битката против ковид с експертиза, произвеждане на защитни маски, бързи проби и дезинфектанти, стана ясно на конференция през вчерашния ден.

Bosch към този момент започва производството на защитни маски. 13 завода на компанията в 9 страни – от Бари в Италия, до Бурса в Турция и Андерсън в Съединени американски щати – поеха самодейността и създават маски за покриване на локалните потребности.

Освен това Bosch построява две изцяло автоматизирани индустриални линии в Щутгарт-Фойербах, като скоро ще проработи и произвеждане на маски в Ербах, Германия, както и в Индия и Мексико.

„ Машиностроителният ни отдел проектира нужното съоръжение единствено за няколко седмици ”, заяви доктор Фолкмар Денер, ръководител на Управителния съвет на компанията. По неговите думи, Bosch е предоставила гратис градивните си чертежи и на други компании.

Компанията ще може да създава над 500 000 маски на ден. Маските са предопределени за отбрана на чиновниците в заводите на Bosch в целия свят. Целта е те да бъдат предоставени и на други страни. Това зависи от приемането на съответните утвърждения за съответната страна.
още по тематиката
Bosch създава и по 5 000 литра дезинфектант седмично в Германия и Съединени американски щати за служащите си в американските и европейските фабрики.

„ Където е допустимо, желаеме да допринесем с нашата експертиза в напъните за преодоляване на пандемията, като да вземем за пример посредством неотдавна създадения от нас бърз тест за Covid-19, който се прави с нашия анализатор Vivalytic ”, съобщи Денер.

„ Търсенето е голямо. Правим всичко допустимо, с цел да увеличим доста производството, като до края на годината потенциалът ни ще бъде пет пъти по-голям от първичните проекти ”, посочи той.

Бърз тест на Bosch ще открива Covid-19 за по-малко от 45 минути
(снимка: Bosch)

През 2020 година Bosh ще създаде над един милион бързи проби, а следващата година броят им ще скочи на три милиона. Анализаторът Vivalytic ще добави съществуващите лабораторни проби, като в началото те ще се употребяват в лечебни заведения и лекарски кабинети главно за отбрана на медицинския личен състав, за който бързото обезпечаване на тестови резултати за по-малко от два часа и половина е решаващо.

Бързите проби към този момент се дават на клиенти от Европа с етикет „ единствено за проучвателен цели ” и могат да се употребяват след валидиране. Bosh ще получи CE маркировка за продукта до края на май.

Още по-бърз тест, който открива надеждно случаите на Covid-19 за по-малко от 45 минути, е в последните стадии на разработка. „ Цялата ни работа в тази област се управлява от нашия слоган „ Техника за живота ”, акцентира Денер.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР