Почти два пъти повече хоспитализации на тримесечие на децата заради

...
Почти два пъти повече хоспитализации на тримесечие на децата заради
Коментари Харесай

Изследване потвърди: Ковид-19 е по-опасен за децата от грипа

Почти два пъти повече хоспитализации на тримесечие на децата поради мултисистемен инфекциозен синдром, обвързван с Ковид-19, са регистрирани през първите 15 месеца от коронавирусната пандемия, спрямо тези от грип през двете години преди нея, откриха американски учени, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

Хоспитализациите поради мултисистемен инфекциозен синдром на децата са били към 400 на тримесечие, а от грип през предходните години - към 200.

Освен това децата, признати в болница поради Ковид-19 или мултисистемен инфекциозен синдром, са се задържали там по-дълго и им е било належащо по-инвазивно лекуване, спрямо признатите поради грип, сподели доктор Стивън Шейн от университетската детска болница в Кливланд.

За проучването той и сътрудниците му са анализирали данни за сериозно заболели деца от 66 педиатрични интензивни отделения в Съединени американски щати. Те са били 1959 за Ковид-19 или мултисистемен инфекциозен синдром за първите 15 месеца от пандемията (април 2020 година - юни 2021 г.) и 1561 за грип за двегодишния интервал преди нея (април 2018 година - март 2020 г.).

Пациентите с Ковид-19 или мултисистемен инфекциозен синдром са били в по-рисково положение, само че смъртните случаи не се разграничават в двете групи.

Учените са се насочили към проучването поради честите съпоставения сред Ковид-19 и грип, изключително при разискването на ограниченията за публичното здраве. Те означават, че данните за грипа са от интервал, в който не е имало санитарни ограничавания, до момента в който през пандемията са употребявани маски и е имало обществено разграничаване и образование от разстояние.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР