Почти 190 000 литра некачествени горива в бензиностанции у нас

...
Почти 190 000 литра некачествени горива в бензиностанции у нас
Коментари Харесай

190 хил. литра е установеното некачествено гориво по бензиностанциите

Почти 190 000 литра некачествени горива в бензиностанции у нас са неразрешени за продажба от началото на годината. Оказва се обаче, че не е ясно какво се случва с тях. Според специалисти не е изключено те да отиват в туби и бидони и да се препродават с една трета по-евтино.

Александър Доценко счита, че колата му е развалена поради некачествено гориво. Зарежда от едно и също място.

Според автомонтьори, некачественото гориво постоянно им обезпечава клиенти. "Това води до една мудна гибел на моторите. Стига се до 10 000 лв. за ремонт”, безапелационен е пред БТВ Емил Германов – ръководител на Съюза на автосервизите.

От началото на годината Държавната организация по метрология и механически контрол е взела 1215 проби от бензиностанции. Засечени са 58 нарушавания. Изтеглени са 189 хиляди литра горива.

„ От притежателя на обекта се обезпечава място, където това гориво ще бъде изтеглено и по-късно ни се предава документ къде е предадено”, изяснява Димка Иванова – Контрол на качеството на течните горива.

От организацията са предложили със закон хванатото некачествено гориво да се третира като боклук. Но, незнайно за какво, това не се приело от депутатите.

Александър Доценко пресмята, че ремонтът му коства почти към 1200 лв.. Това е единствено за горивната помпа - още какъв брой ще му коства с цел да върне колата в придвижване не е ясно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР