Почивните дни във Враца преминаха под знака на ураганни ветрове,

...
Почивните дни във Враца преминаха под знака на ураганни ветрове,
Коментари Харесай

Селото с къщи без покриви! Или какво причини бурята…

Почивните дни във Враца минаха под знака на ураганни ветрове, порен дъжд и съществени вреди.

Според метеоролозите бурята е била най-силна в кв. „ Кулата “, като ветровете са достигали скорост от 164 км/ч.

В квартала съвсем няма къща, която да не е потърпевша, сподели в предаването „ Тази заран “ по bTV кметът на общината Калин Каменов. Общо пет са къщите, чийто покриви „ безусловно са отлетели като корабни платна “. Може би единственото хубаво е, че е станало през нощта и не е имало хора по улиците, добави той.

Бурята беше доста мощна, вратите и прозорците се тресяха, като при земетресение. „ Толкова ужасно беше, че нямам думи “, показа Милка Димитрова, чийто покрив е отвеян от бурята, макар че е бил ремонтиран предишното лято.

Екип на общината през днешния ден ще опише вредите. Тези по къщата на Димитрова към този момент са разказани и единствено за нейното възобновяване ще са нужни към 20 хиляди лева За страдание, опциите на Община Враца са да отпусне до 2000 лева, сподели Каменов. Търсим метод и посредством строителни компании, и посредством донори да помогнем на нашите съграждани със средства, с цел да могат да си възстановят покривите по най-бързия метод, имайки поради, че към края на тази седмица се чака да вали и сняг. Надявам се донори да откликнат и да оказват помощ, сподели кметът.

Според него повода да има такива вреди са некачествените поправки и строителни материали.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР