Почивните дни ще ни предложат цветен метеорологичен коктейл – много

...
Почивните дни ще ни предложат цветен метеорологичен коктейл – много
Коментари Харесай

Вижте с какво време посрещаме уикенда

Почивните дни ще ни предложат пъстър метеорологичен коктейл – доста слънце и пролетна горещина в събота, в композиция с дъждове, гръмотевици и сняг в планините в неделя, когато над Балканите ще се вихри следващ леден атмосферен фронт.
След слънчевия петък, в събота времето ще е без особена смяна. Сутринта термометрите ще демонстрират сред 7 и 12 градуса. Ще е безшумно и ясно, с минимална облачност. Следобед вятърът ще се усили, по небето ще се появят живописни облаци, само че ще остане изсъхнало и топло с съвсем летни температури сред 22 и 27 градуса.
През нощта и в неделя вятърът ще се обърне от северозапад и с него ще стартира кратковременно захлаждане. Преминаването на студения атмосферен фронт ще се изрази с превалявания и гръмотевични стихии, по-активни в следобедните часове и даже риск от дребна градушка.
Сравнително по-значителни количества дъжд в неделя се чакат в Централна и Източна България – тук-там до към 30 литра на квадратен метър за 24 часа. Съответно в Централния Балкан и Рило-Родопските масиви ще вали сняг.
В нощта против понеделник и в понеделник до ранния следобяд от запад на изток облаците ще се раздират. Ще остане прохладно и ветровито със слаби валежи на места в централните и източните региони. През деня термометрите ще се двоумят в интервала от 10 до 15 градуса.
От вторник нататък още веднъж ще се стопли, като дневните температури последователно ще се върнат към приятните пролетни равнища – към и над 20 градуса. Ново разстройване на времето се чака чак от петък нататък с краткотрайни превалявания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР