Почивните дни са най-прекрасното време от годината, още повече когато

...
Почивните дни са най-прекрасното време от годината, още повече когато
Коментари Харесай

Забравете скучните коледни филми

Почивните дни са най-прекрасното време от годината, още повече когато става дума за Коледа. Именно тогава цялото семейство и най-близките другари се събират и следват едни дълги и доста приятни часове, прекарани с най-любимите хора. Какво обаче по-скучно от това да гледаме едни и същи коледни филми по малкия екран, които сме гледали 10 849 пъти. Ние имаме надалеч по-приятна и занимателна концепция - игри!
 
Предлагаме ви няколко забавни хрумвания за занимания у дома.
 
Познай го?
 
Забавна игра, която евентуално е позната на доста хора под разнообразни форми. Този, който ще познава, излиза отвън стаята, до момента в който другите изберат артист, актриса или просто известна персона. След това участникът би трябвало да познае съответната звезда, като задава въпроси, на които другите да дават отговор с Да и Не. Печели, в случай че познае звездата с под 20 въпроса.
 Коледа семейство ThinkStock/Getty Images
Елхови шансове
 
Между играчките на елхата скрийте и дребни свитъци със занимателни коледни шансове и пожелания. След празничната вечеря е време всеки да потърси своето късметче от елхата. Колкото повече участници има, толкоз по-забавно. 
 
Музикален стол
 
Наредете в кръг столове, които да са с един по-малко от броя на присъединилите се в играта. Пуснете обичана коледна музика и дайте старт, след който играчите би трябвало да стартират да се движат в кръг към столовете. Изберете се един човек, който да управлява музиката. В даден миг той би трябвало да спре музиката, когато той реши. В този миг всички би трябвало да седнат на стол. Този, който не успее, отпада от играта. Маха се един стол и играта продължава, до момента в който не останат двама играчи и не завоюва единият. Загубилият предлагаме да изпее коледна ария - привет за спечелилия.-->
 семейство храна ThinkStock/Getty Images
Не се разсмивай!
 
Тази игра е доста занимателна и търпи сериозна импровизация и смяна. Целта на участващите е да не се разсмеят. Като всеки един се редува да споделя смешни неща, да демонстрира радостни видеа или да споделя вицове. Който се разсмее, отпада. В тази игра заниманието е от самото начало и действително губещи няма.
 
Азбучна игра
 
Тази игра предлага дълъг интервал на развлечение, тъй като може да има доста кръгове, като всеки е за избрана област (животни, страни места, известни марки). Играчите би трябвало да споделят думи от определената категория, започващи с авансово уговорена писмен знак от писмеността. След това всеки идващ състезател би трябвало да каже дума, която стартира с последната писмен знак от миналата.
 
Кой съм аз?
 
Тази игра наподобява на първата, само че в същото време и много се разграничава. Познаващият чака извън, до момента в който вътре компанията написа името на известна персона на записка и деликатно я поставя на главата на съответния човек, без той я види. Целта е той да познае кой или другояче казано кое име е написано на бележката, задавайки въпроси, като: Мъж ли съм? Актьор ли съм? Известен ли съм? А компанията има право да дава отговор единствено с да и не.
 
Сигурни сме, че има още доста игри, а също и настолни, с които да се забавлявате по време на коледните празници, тъй като времето, прекарано с обичаните хора, е скъпо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР