Почистването на дома едва ли е най-приятната дейност, която извършвате

...
Почистването на дома едва ли е най-приятната дейност, която извършвате
Коментари Харесай

Направете си този домашен ефективен препарат за почистване и забравете за скъпите химикали

Почистването на дома надали е най-приятната активност, която правите денем, единствено че няколко минути, отделени за заличаване на микробите, са ключът към това да пазите здравето на фамилията си.

Честото разчистване благодарение на специфичен почистващ препарат или на сапун и вода почиства повърхностите от замърсявания (като стени, подове, прозорци и килими).

Освен замърсяванията, с поддържанетио на хигиена се отстраняват и микроби. Някои повърхности и предмети се почистват, с цел да бъдат отстранени замърсяванията и след това се дезинфекцират (например бани, плочки, съдове, плотове, играчки, сребърни принадлежности и др).

Някои повърхности и детайли изискват спомагателна стъпка на дезинфекциране след разчистване за да съумеят да унищожат микробите по повърхността (като плотове, играчки и мивки).

Много хора стартират да употребяват естествени домашен почистващи препарати. Тази наклонност е доста добра - такива ограничения са освен природосъобразни, а и надалеч по-безопасни за здравето ни и... също по този начин излизат доста по-малко от складовите артикули. Доста е елементарно сами да си извършите прахуляк за пране, препарат за разчистване на под или подобен за разчистване на банята.

Ето хрумвания по какъв начин да го извършите!

1. Прах за пране

- половин чаша калцинирана сода

- чаша настърган сапун

- половин чаша боракс

- няколко капки /с мирис по избор/ етерично масло

Сложете всички съставки в буркана, след което го затворете и го разклатете добре, с цел да се смеси всичко. Прахта, приготвена по този метод, може да съхранявате за период до един месец. Около 60 мл е разходът за едно пране. Тези, които страдат от алергии се постанова да се откажат или да сведат до безспорен най-малко количеството добавено етерично масло. Когато перете бели облекла, за в допълнение избелване, можете първо да ги накиснете във вода с лимонен сок (достатъчни са 50 мл лимонен сок за 2 литра вода) и да ги изсушите на слънце след пране.

2. Почистващ препарат за тоалетна

- 12 капки масло от чаено дърво

- 60 мл оцет

- сода за самун

Размесете оцета и маслото от чаено дърво в спрей бутилка. Напръскайте тоалетната паница и помещението с приготвената примес и по-късно поръсете със сода бикарбонат. Напръскайте още веднъж. Когато спре да се появява пяна в тоалетната, почистете благодарение на четка. Този артикул е за еднократна приложимост, не се съхранява.
 Никога не смесвайте тези препарати за разчистване, тъй като са ОПАСНИ за здравето ви! Никога не смесвайте тези препарати за разчистване, тъй като са ОПАСНИ за здравето ви!
Амоняк и белина Комбинирането им може да докара до токсични изпарения, които могат да провокират съществени химически изгаряния по кожа...

3. Спрей за разчистване на огледала и прозорци

- 1 чаша вода

- 1 чаша оцет

- високоустойчив алкохол - няколко супени лъжици

Изсипете смесените съставки в спрей бутилка. Затворете я и я разклатете, с цел да смесите всичко добре. Напръскайте огледалото  или стъклото и избършете по-късно с микрофибърна забрадка или с вестник. Сместа може да се съхранява към месец.
 Най-добрият домакински препарат за миене на стъкла! Най-добрият домакински препарат за миене на стъкла!
Почистването на прозорците може да бъде съвсем задачата невъзможна и същинско предизвикателство даже за най-силния препарат. Също по този начин, п...

4. Течност за разчистване на подове

- 1 чаша алкохол

- 5 литра топла вода

- няколко капки етерично масло (антибактериално масло от чаено дърво е доста уместно за приложимост в банята)

Смесете съставките в една кофа. Изчистете пода с моп или с  забрадка. Продуктът е за еднократна приложимост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР