Почистване на стомаха и червата Ако следвате тези съвети постоянно,

...
Почистване на стомаха и червата Ако следвате тези съвети постоянно,
Коментари Харесай

Почистване на стомаха и червата – следвайте следните правила!

Почистване на стомаха и червата

Ако следвате тези препоръки непрекъснато, храносмилателният ви тракт постоянно ще бъде чист, а тялото – крепко.

Пийте задоволително вода
Няма нищо по-добро за тялото ви от водата. Ако пиете прекомерно малко, това забавя храносмилането, създавайки проблеми за действието на стомаха. Ако тялото ви е добре хидратирано, урината е светла на цвят без мощна, неприятна миризма. Това е първата стъпка към пречистване на стомаха. Не забравяйте да пиете към 8-10 чаши вода всеки ден.

Яжте повече зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни
Зеленчуците, плодовете и пълнозърнестите храни са с високо наличие на фибри. Фибрите са от значително значение за вашето тяло.

Не лягайте 2 часа след хранене
Много от нас са привикнали да си лягат за отмора или следобедна сънливост. Това забавя процеса на храносмилане, което може да сътвори стомашни проблеми. Този неприятен табиет също усилва риска от киселинен рефлукс.

Яжте по график
Някои лекари споделят, че това ще ви помогне да поддържате здравето на стомаха си. Опитайте се да закусвате, обядвате и вечеряте едновременно всеки ден.

Редовна йога/упражнения
Редовните извършения или йога подтикват перисталтиката, като по този метод понижават риска от запек. Освен това, оказват помощ за поддържане на тялото в добра форма.

Избягвайте бързите храни
Колкото повече наситени мазнини ядете, толкоз по-напрегнат става стомахът ви. Трябва да се опитате да намалите хамбургерите, чипса, пицата и поничките, с цел да поддържате стомаха си здрав и да предотвратите болките в стомаха.

Хранете се постепенно
Храненето небрежно може да аргументи доста стрес за стомаха ви и храносмилателната ви система ще би трябвало да работи по-усилено. Това постоянно предизвика болки в корема. Дъвченето усърдно прави храносмилането доста по-лесно и можете да се насладите на усета на храната си по-дълго.

Откажете се от неприятните привички
Употребата на алкохол, цигари и опиати може да наруши работата на стомаха и храносмилателната система, което да докара до язви и киселини, да не приказваме за други по-сериозни здравословни проблеми.

Вижте още: Домашният ви любим може да разпознае неприятния човек

За разчистване на стомаха и добре работеща храносмилателна система, следвайте препоръките нагоре!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР