Почина прочутият кънтри певец Рой Стърн. Роденият в България изпълнител,

...
Почина прочутият кънтри певец Рой Стърн. Роденият в България изпълнител,
Коментари Харесай

Отиде си завинаги българската кънтри звезда Рой Стърн

Почина фамозният кънтри артист Рой Стърн. Роденият в България реализатор, композитор на песни и бас китарист бе апетитен за образец по какъв начин любовта към кънтри музиката може да се разпростре оттатък държавните граници, заяви savingcountrymusic.com.

Рой Стърн е от българската столица София и същинското му име е Цецо Влайков. То у изпълнявал кънтри от двете страни на Океана – както в родината си, по този начин и в Съединени американски щати. Пял е и на кораби като част от развлекателната стратегия на туристически пътувания. Стърн също така е свирил и на бас китара за доста групи.

Приветлив, радостен и одушевен, той ставаше любим на всеки почитател, който контактува с него. Кънтри звездата умря в България на 5 февруари. Причината за гибелта не е оповестена обществено.

Рой Стърн взе участие в групи като The Nashville Junction, The Delta Roosters, Medicus и други обединения. Той също по този начин е фронтмен на лична група, наречена Stetson. Издал е голям брой албуми, в това число Tear River и Catch The Bull’s Horn със Stetson, както и White Hot Sun, всички от които могат да бъдат чути в SoundCloud.

“Някои хора ме питаха: “Хей, Рой, по какъв начин се захвана с кънтри музиката? “, споделя Стърн в промоционален видеоклип за The Nashville Junction, “Ти не си от Тексас. Ти също по този начин не си американец ”. Е, бях съвсем на 20, когато чух за първи път в живота си същинско кънтри, в дребен бар, седейки там с другари. Тогава си споделих: “Това е, което желая да върша. Това е моята музика. ”

Рой Стърн също е бил илюстратор на комикси, работил под псевдонима Дик Бенедикт, а също по този начин е проектирал корици на албуми и е правил и други илюстрации.

Кънтри звездата ще бъде заровена на 9 февруари, четвъртък, на Централните софийски гробища.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР