Почина Павел Найденов, бащата на Илия Павлов. Това съобщи 24

...
Почина Павел Найденов, бащата на Илия Павлов. Това съобщи 24
Коментари Харесай

Почина Павел Найденов, бащата на Илия Павлов

Почина Павел Найденов, бащата на Илия Павлов. Това заяви 24 часа, като се базира на информация на някогашния зам.-председател на “Мултигруп ” Георги Петков.

В началото на годината Найденов е получил инсулт. След това се е заразил с COVID-19. Близките му са го настанили в приют, до последно се е налагало да му се дава О2.

Урната на Павел Найденов ще бъде положена или в Боянските гробища или в Долни Богров, където са положени и костите на татко му. Синът на Найденов – Илия Павлов е една от най-известните фигури от времето на така наречен “преход ”. Той е някогашен герой и републикански първенец, както и предприемач със мощна интервенция в политическия живот на страната по това време. Завършил е публицистика и за малко е работил във вестник.

Илия Павлов бе създател и притежател на известната корпорация “Мултигруп ”, а същото по този начин при започване на века бе апетитен като един от най-богатите българи. През ноември 2002 година полското списание „ Wprost “ оцени неговото положение на 1,5 милиарда $, само че няколко месеца по-късно Павлов бе убит от снайперист пред офиса на „ Мултигруп “ в столицата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР