Почина морякът от една от най-известните снимки на света. Когато

...
Почина морякът от една от най-известните снимки на света. Когато
Коментари Харесай

Почина мъжът от една от най-известните снимки в света - Целувката

Почина морякът от една от най-известните фотоси на света. Когато в Ню Йорк разбрали, че Втората международна война е свършила с победа, Джордж Мендоса сграбчил инцидентно преминаваща млада жена и буйно я целунал. Моментът бил запечатан на фотография, която станала корица на списание "Лайф ".

Снимката е направена на 14 август 1945 година - денят на капитулацията на Япония след Втората международна война.

The 95-year-old Middletown, R.I., man who was the subject of one of the 20th century’s most recognized photos has died. https://t.co/uVTqjpZDdW
— The Boston Globe (@BostonGlobe) February 18, 2019
Много хора през годините претендираха, че те са морякът от фотографията. След дълго изследване беше открито, че Мендоса е целунал жена на име Грета Фридман. Двамата бяха открити десетилетия по-късно и се срещнаха в Ню Йорк.

Джордж Мендоса е умрял два дни преди да навърши 96 години.

Медицинската сестра на фотографията - Грета Зимър Фридман, е бежанка от Австрия и по време на войната служи на американски кораб-болница. Живяла е в щата Вирджиния и почива през 2016 година на 92-годишна възраст.

Прочетете още:
Историята на дамата от най-известния афиш в света, който всички сме виждали Легендата Нина Ричи или по какъв начин името на една жена става синоним на лукс Амелия Еърхарт - удивителната история на една жена с душа на птица Историята на Ела Фицджералд - жената-глас, която отиде да пее на небето
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР