Почина един от знаковите варненски бизнесмени Георги Бонин - основател

...
Почина един от знаковите варненски бизнесмени Георги Бонин - основател
Коментари Харесай

Почина знаков бизнесмен, променил индустрията с кораби

Почина един от знаковите варненски предприемачи Георги Бонин - създател и ръководител на борда на шефовете на Бон Марин.

Той е умрял след тежко боледуване на 22 юли. 
-->
Георги Бонин е роден през 1949 година в град Пловдив. Завършва Френската Езикова гимназия в град Варна, а по-късно ВВМУ Варна, като придобива степен инженер корабоводител.

Бонин е работил 17 години в Параходство Български Морски Флот, в това число и 4 години като представител в Италия. След това през 1990 г.  той основава Бон Марин АД.Бонин е номиниран 2 пъти за влиятелния приз „ Мистър Икономика ”, надлежно 2005 година в категорията „ Принос в развиването на българската промишленост ” и 2006 година „ За повсеместен принос в развиването на националната стопанска система ”.През 2011 година на господин Бонин е присъден диплом „ Свети Никола “ от Българска морска камара за персонален принос в развиването на Българското морско стопанство.

Ето какво оповестяват от компанията пред maritime.bg

Георги Бонин основава „ Бон Марин ” като компания за корабно агентиране и брокeраж през 1990 година Година по-късно започва чартиране на плавателни съдове и превозване на огромни количества зърно.

През 1993 компанията печели дълготрайни планове с Texaco, British Gas, Union Pacific, Diamond Offshore и има максимален дял в логистиката на изследванията и добива на петрол и газ в българския черноморски шелф.

От 1996 година компанията включва в активността си линейно и контейнерно агентиране и става извънреден сътрудник на “Евъргрийн Марийн Корпорейшън ”. В идващите две години е открит отдел за Корабен мениджмънт и чартиране,  като стартира с ръководство на два кораба – 3 хил и 5 хиляди тона.

Компанията има отдели за корабно ръководство като дъщерно сдружение с името „ БМ Чарт “, а с линейно корабоплаване се занимава друго дъщерно сдружение – „ Бон Марин Агенция “.

През 2004 година са основани още три сдружения от групата – „ Бон Марин Лоджистикс ”, „ Бон Марин Трейд ” и „ Норд Марин ” в Констанца, Румъния. Групата става първият концесионер на пристанище в България, откакто печели търг за „ Леспорт “ край Варна, а нейни сдружения са назначени за сътрудник на най-голямата японска контейнерна линия „ К ” Лайн “ за България.

Сред клиентите на групата са „ Тракия Глас България “, „ Алкомед „ и „ Хидро Алуминиум “ – Норвегия, „ Солвей – България “, „ Асарел Медет ” и „ Алстом Пауер “ – Швейцария. 

В консорциум с немската компания „ Фрапорт ” „ Бон Марин ” завоюва търга за концесионирането на летищата във Варна и Бургас. 

От 2006 година „ Бон Марин Лоджистикс ” поема осъществяването на цялостно логистично обслужване в плановете за офшорни сондажи на „ Мелроуз Рисорсиз ” и в офшорните сеизмични планове на ОМВ – Австрия. 

Дружеството взе участие в чуждестранен план на „ Мелроуз Рисорсиз “ за построяването на дружество за рандеман на газ в Мансура, Египет, и в сондажните изследвания на „ Дайрект петролеум “ – САЩ  и  английската компания „ JKX “. 

„ Бон Марин Агенция ” е назначена за сътрудник на „ АЕЦ Козлодуй ” ЕАД за превозването на отработено нуклеарно гориво, а през 2008 година „ Бон Марин Лоджистикс ” подписа контракт с „ Атомстройекспорт ” за транспортно и спедиторско обслужване при построяването на атомна централа в Белене.  

Георги Бонин беше заслужен човек със забележителни качества, образец за началник и водач, разясняват от компанията.

Визията и полезностите, които той заложи при основаването на Бон Марин, са били постоянно в основата на триумфа на компанията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР