Почетен плакет в Деня нанародните будители за принос към българската

...
Почетен плакет в Деня нанародните будители за принос към българската
Коментари Харесай

Директорът на Регионална библиотека Враца Силвия Павлова получи плакет от областния управител на Враца

Почетен плакет в Деня нанародните будители за принос към българската просвета и обучение даде регионалният шеф на област ВрацаНадя Донкинскана Силвия Павлова, шеф на Регионална библиотека „ Христо Ботев “ Враца.

Наградата е знак за значимата роля на институцията в съхраняването и разпространението на българския дух и българщината.

През тази година Регионалната библиотека " Христо Ботев " реализира забележителен триумф, привличайки по-голям брой читатели и реализирайки голям брой сполучливи планове, които поддържат развиването на образованието, предизвикват четенето и културния продан в района.

Библиотеката се трансформира в място, където се срещат просвета и обучение, като дава обширни запаси и просветителни благоприятни условия на хората, провеждат се и се организират разнородни културни събития, обезпечен е свободен достъп до информация и интернет.

Всичко това е с помощта на професионализма, отдадеността и вдъхновението на екипа, който продължава да трансформира цялостното виждане за библиотеката.

Наградата на госпожа Павлова е справедливо самопризнание за нейния принос към културния живот на Враца и нейната ангажираност в поддържането и разширението на библиотечните услуги в района.

В рамките на срещата бяха разисквани бъдещи взаимни начинания включващи специфични литературни направления с Библиобуса, които да се осъществят на територията на всички общини в региона, тъй че потребителите деца и младежи да могат да се срещнат с нови книги и модерни създатели.

Областният шеф изрази желанието си двете институции да провеждат акции за поощряване на четенето измежду децата и техните фамилии в цялата област, както и, че ще спомага за разпространение на услугите и ресурсите на библиотеката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР