Почетен плакет по повод неговата 65 годишнина получи от областния

...
Почетен плакет по повод неговата 65 годишнина получи от областния
Коментари Харесай

Почетен плакет за Александър Милушев в навечерието на 24 май...

Почетен плакет във връзка неговата 65 годишнина получи от регионалния шеф Минко Ангелов секретарят на читалище „ Заря-1858 “ Александър Милушев. Почетното отличие дружно с приветствен адресму бяха връчени в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Александър Милушев стартира професионалния си път преди 42 година Той има редица национални и интернационалните награди като солист на Представителен танцов отбор „ Китна Тракия “ и живописен началник на Танцов отбор „ Зорница “ към читалище „ Заря-1858 “. Милушев е лауреат и притежател на златни медали от републиканския фестивал за художествена самоинициатива нееднократно. Името му се свързва с фолклорния събор „ Китна Тракия пее и танцува “ и националния конкурс-фестивал на остарялата градска ария “С песните на Ари “, където е член на журито. Част от състава е и на журито на интернационалния фестивал „ Вълшебен свят “. Той е член на Висшия съвет на Съюза на националните читалища в България и ръководител на Областния читалищен съвет.

Това е едно самопризнание за дългата му работа и триумфите му в региона на културата в района и в страната и по тази причина, че съумява да съхранява българската нематериалност и обичаи, сподели регионалният шеф.

„ Приемам тази премия като премия за всички читалищни дейци, които работят на територията на област Хасково и пазят духа на традициите. Наградата е тласък за нас, че вървим по правилния път за възхвала на културата и идентичността на българите “, показа Александър Милушев.

Вече съвсем две десетилетия той е секретар на „ Заря-1858 “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР