Побоят над българина в Северна Македония доведе до двустранни дипломатически

...
Побоят над българина в Северна Македония доведе до двустранни дипломатически
Коментари Харесай

Побоят в Охрид: Оперираха Пендиков, МВнР вика посланика ни за консултации


Побоят над българина в Северна Македония докара до двустранни дипломатически дейности. Животът на 23-годишния Пендиков е отвън заплаха. Той е в устойчиво положение, откакто беше опериран във ВМА, където ще остане под наблюдаване.

Заради зачестилите случаи на етническа ескалация - Министерството на външните работи вика посланика ни в Северна Македония Ангел Ангелов, с цел да обсъдят ограничението на натиска върху жителите с българско съзнание.

Като образец, от ведомството показаха и палежа на клуба ни в Битоля, както и три следващи офанзиви против постройката на организация " Цар Борис III " в Охрид.

В изявление за bTV, външният министър Буяр Османи уточни, че Скопие няма да разреши насилието да е отговор на който и да е проблем, най-много етнически. Но и че имената на българските клубове в Северна Македония би трябвало да бъдат заменени.

„ Ние окуражаваме българската общественост да се сплотява в клубове, да отварят повече клубове “, съобщи Буяр Османи.

Но би трябвало да изберат други имена, това ли би трябвало да разбираме?

Буяр Османи : Очевидно е , че имената , които бяха определени , без значение по какъв начин исторически и научно ще тълкуваме функциите на тези персони в историята , възприятието , чувството в по - огромна степен в Северна Македония е , че тези имена са провокации . Това е задоволително .

„ Няма да разреша да се отделим от пътя към Европа и по тази причина ще упорствам този проблем да се реши по най-бързия метод “, съобщи министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР