Победителката в Гласът на България“ – 18-годишната Надежда Ковачева, се

...
Победителката в Гласът на България“ – 18-годишната Надежда Ковачева, се
Коментари Харесай

Победителката в „Гласът“ Надя, отпаднала на крачка от финала на друг музикален формат

Победителката в „ Гласът на България “ – 18-годишната Надежда Ковачева, се оказа изобретение на мастития продуцент Маги Халваджиян. Тя е взела участие и в друго предаване продуцирано от арменеца – „ Звездите в нас “, само че се разминала на косъм от финала. В bTV обаче Надя съумя да грабне огромната премия, въпреки съгласно огромна част от феновете успеха й да е незаслужена.

 

Само преди година ученичката, която е с българо-американски генезис, родена и израснала в Панагюрище, изгрява в народен ефир, само че не в bTV, а в Нова тв. Явява се на кастинг за „ Звездите в нас “ – вариация на шоуто „ Като две капки вода “, в което елементарни хора имитират обичаните си реализатори. Гласовитата Надежда взема решение да влезе в ролята на Уитни Хюстън и освен е утвърдена за присъединяване, а и тимът й стига много напред в надпреварата. В него Надя пее дружно с още две дами с по-голям опит от нейния, само че отпада тъкмо преди финала – за последния кръг е класирана една от другите певици в тима й.

Въпреки това в родния й град се гордеят с нея. Местните медии не пропущат да упоменат, че Надя е носителка на награди от доста надпревари за млади реализатори, а откривателка на гения й е локалната вокална педагожка Нона Немигенчева, която работи с нея и до през днешния ден, като към този момент си дели грижите за гласа й с колежката си Пепа Филина. Когато младата певица печели „ Гласът “, хората в града всеобщо поздравяват и нея, и нейните учителки, които пътуват на всички места с нея, с цел да й дават кураж. Те са в залата и по време на финалите на музикалното съревнование. Там са и родителите на момичето.

 

В шоуто на Би Ти Ви назовават Надя „ българо-мароканската Бионсе ”. Баща й е българин, майка й – мароканка, а Бионсе е една от обичаните й изпълнителки.

 

Именно нейна ария момичето избира за финала на шоуто. Изпълнява я в дует с Маги Джанаварова. Следват части на Стинг и Селин Дион, с които тийнейджърката впечатлява аудиторията на предаването и печели огромната премия.

 

Когато влиза в „ Гласът ", Надя е единствено на 17 години. Тя споделя, че няма съвсем никакви мемоари от кастингите на мрачно – била обезпокоена и всичко за нея минало като насън по тази причина пък на финала била извънредно спокойна, тъй че помни добре цялата вечер – от първото до последното си осъществяване, както и успеха. Не знаела какво ще прави с премията от 50 хиляди лв.. „ Не съм мислила за парите, тъй като не чаках да печеля. Не съм мислила за класиране и премия ”, признава момичето. Нейният треньор. в предаването – Миро, я поучава да вложи сумата в образованието си. Младата певица обаче се приготвя и за абитуриентски бал през пролетта. Все още няма рокля, тъй като не й е останало време да мисли за тоалети. Има си обаче джентълмен – Стойко - най-хубавият й другар от 10 години, който е и неин театрален сътрудник. Момчето я назовава „ сестричке ”. То също е било в залата на финалния концерт на „ Гласът на България ”.

 

Пътят до тази паметна вечер по никакъв начин не бил елементарен за Надя. На два пъти младата певица се разболяла. Точно преди вокалните нокаути била с ангина. Цял месец нямала глас, наложило се да пие антибиотици и едвам съумяла да се събере, с цел да стъпи на сцената. Ден след полуфинала пък нещо станало със стомаха й. Тийнейджърката почнала да повръща, а трябвало да се готви за финала, който е единствено седмица по-късно. Майката на един от другите участници в предаването намерила лекарство, с цел да я вдигне на крайници.

 

Сред съперниците за премията в шоуто царяла другарска атмосфера. Най-вероятно Надя е била мощно сюрпризирана от мненията след финала на предаването, че не е заслужила успеха си. Както постоянно става у нас, и в този момент избухна скандал, откакто бе оповестено името на спечелилия. Много фенове надигнаха глас в обществените мрежи, че същинската победителка е била класираната на второ място Димитрина Германова от Добрич. Преди 7 години тя взе участие в „ Шоуто на Слави “ като претендентка за партньорка на „ господин Андреев “. Това е същата графа, в която изгря звездата на дребната по това време Крисия. Днес Димитрина към този момент пее във Варненската опера. Хората я харесват, само че очевидно любовта им не е била задоволителна, с цел да й докара повече зрителски гласове от тези на Надя – спечелилият се дефинира с гласоподаване на феновете. Димитрина не демонстрира отчаяние от резултатите на финала, а изрази топли усеща към Надя и разгласи, че я обича, благодари за поддръжката на публиката, екипа на шоуто и треньорката й Мария Илиева.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР