Контрабандагейт продължава с пълна пара, спецакция на ГДБОП блокира ГКПП

...
Контрабандагейт продължава с пълна пара, спецакция на ГДБОП блокира ГКПП
Коментари Харесай

„Контрабандагейт”: Спецакция на ГДБОП блокира „Капитан Андреево”

„ Контрабандагейт ” продължава с „ цялостна пара ”, спецакция на ГДБОП блокира Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.

По време на акцията са конфискувани към 600 хиляди къса контрабандни цигари, скрити допълнително от 28 000 кутии. Цигарите били укрити под капаците на металорежещи машини в товарен автомобил.

Началникът на митническия пункт, Георги Господинов, заяви, че камионът е дошъл на 1 май, претрупан с групажни артикули. „ Той пътуваше от Турция за Германия, включвайки в товара си режещи машини и шкафове. Рентгенов разбор разкрива друга компактност в сандъците, което докара до щателна митническа инспекция. Машините са били фабрично направени по този начин, че да не могат да се отварят, само че след разрязването им бяха открити към 570 хиляди къса недекларирани цигари. Контрабандистите са възнамерявали да транспортират стоката до западни страни, където да я продадат на доста по-високи цени. В страните без данък цената може да доближи до 15 паунда на кутия, което би донесло облага от 10 до 20 пъти повече “, изясни Господинов пред камерите на една от националните малките екрани.

Той заяви, че на пункта сега се организира специфична интервенция за попречване на опитите за контрабанда, с присъединяване на представители от Национална агенция за приходите, ГДБОП и Групово дело „ Гранична полиция “. „ През 2023 година са хванати 28 млн. недекларирани цигари, като 13 млн. са единствено за тази година до момента. За съпоставяне, през 2022 година бяха 10 млн. “, добави Господинов.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: контрабанда Контрабандагейт ГДБОП митница ГКПП Капитан Андреево цигари Гранична полиция Георги Господинов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР