Победител в откритият международен конкурс за идеен проект за Пешеходен

...
Победител в откритият международен конкурс за идеен проект за Пешеходен
Коментари Харесай

Решиха кой ще строи ключов мост в София

Победител в откритият интернационален конкурс за абстрактен план за Пешеходен мост над ул. „ Бяла църква “, проведен от Столична община – Направление „ Архитектура и градоустройство ”, е Архитектурно студио „ Боеле “ от Чехия.

На второ и трето място са класирани надлежно „ Мио дизайн “ ООД, представлявано от арх. Орлин Давчев и „ Андонов и синове дизайн “ ООД, представляван от арх. Андон Андонов.

Победителят в състезанието „ Боеле “ е студио със седалища в Прага и Лондон, работещо в региона на архитектурата и градоустройството. Автори са на планове от друг мащаб и типология, от по-малки жилищни здания до огромни сградни комплекси и реорганизация на градски пространства. Екипът работи под управлението на проектант Павел Файфр, който е с дълготраен опит в архитектурата на чешкия пазар, и на проектант Петр Шума, който е с богат опит в задгранични студия.

От участниците в състезанието се изискваше да показват абстрактен план, който да предложи обемно-пространствено решение на нова пешеходна връзка, която да свързва на друго равнище от автомобилния трафик двете елементи на Южния парк по натурален и безконтролен метод, спомагайки за неведнъж увеличение на пешеходното и велосипедното придвижване в парковата зона, с което да се усъвършенства и достъпа до зелените територии на София от популацията и гостите на града.

С построяването на новата мостова структура и прилежащите зони на процедура ще приключи сливането на трите зони: Южен парк – първа част (пространството към НДК), Южен парк – втора част и Южен парк – трета част в едно непрестанно и огромно парково пространство.

Съгласно регламента на състезанието с изключение на плануваните награди от 20 000 лева, 15 000 лева и 10 000 лева, спечелилият получава и покана за правене на капиталов план по всички нужни елементи във фаза работен план.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР