Победител в конкурса за директор на Регионалния исторически музей –

...
Победител в конкурса за директор на Регионалния исторически музей –
Коментари Харесай

Д-р Володя Попов отново ще оглави Регионалния исторически музей - Плевен

Победител в състезанието за шеф на Регионалния исторически музей – Плевен, е досегашният началник на културния институт доктор Володя Попов. Другият участник е Анелия Първанова – чиновник в РИМ. След разглеждане на показаните документи /Протокол № 1/06.01.2022 г./ и двамата претенденти бяха позволени до втория стадий – показване на идея за развиването на музея и събеседване, който се организира на 25 януари. Конкурсната комисия се председателстваше от Стефка Григорова – шеф на Дирекция „ Хуманитарни действия ” при Община Плевен. В състава й бяха двама представители на Общинската администрация; трима шефове на районни исторически музеи в страната; представители на Министерството на културата, на БАРОК и  СРОК, както и представители на  НФ „ Култура ” при КТ „ Подкрепа ” и НСФ „ Култура ”.

След отбраната на концепциите и последващото събеседване доктор Володя Попов получи 495 точки, или 96 % от максимума, и беше класиран от комисията преди всичко. Анелия Първанова е втора с 354 точки /71.5 % от оптималния брой/.

Д-р Володя Попов е приключил „ История " във ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий " с подготовка „ Археология ". Доктор е по история към Археологическия институт при Българска академия на науките.  Бил е заместник-кмет на Община Русе с сектор „ Образование, просвета, опазване на здравето и обществени действия ", а в интервала 2001 - 2002 година е бил кмет на същата община. От 2007 до 2012 година е шеф на Оперативна програма „ Доходно здание " - Русе. Има голям брой научни разработки и изявления в областите на запазване и проучване на движимото културно завещание. Той оглавява Регионалния исторически музей – Плевен, от 2016 година

С спечелилия в състезанието доктор Володя Попов ще бъде подписан трудов контракт за идващия му петгодишен мандат като шеф на РИМ от 01 февруари 2022 год.

Още от ПЛЕВЕН:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР