Победата на Украйна срещу Русия ще промени света и ще

...
Победата на Украйна срещу Русия ще промени света и ще
Коментари Харесай

Зеленски пред британския парламент: Победата на Украйна срещу Русия ще спре бъдещите агресори

Победата на Украйна против Русия ще промени света и ще спре бъдещите агресори. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в своето днешно послание към английските депутати в Уестминстър хол в Лондон.

 

Британските законодатели приветстваха дълго президента при обръщението му към английския парламент.

" Победата ще промени света и това ще бъде смяна, от която светът от дълго време се нуждае ", сподели Зеленски, който е на първото си посещаване във Англия, откогато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари предходната година.

" Обединеното кралство върви паралелно с нас към най-важната победа в живота ни, това ще бъде победа над самата концепция за войната ", сподели Зеленски.

 

Обръщайки се към членовете на долната и горната камара на Народното събрание в старинната зала " Уестминстър ", Зеленски благодари на Англия за поддръжката и даде обещание, че " свободата ще победи ". Зеленски похвали Борис Джонсън за това, че е оказал помощ за обединяването на интернационалната общественост зад Украйна, когато това е изглеждало " невероятно ".

Президентът на Украйна подари на ръководителя на Народното събрание в Лондон Линдзи Хойл каска, подписана от един от киевските водачи, и прикани Обединеното кралство да даде своите " мощни " самолети - откакто Сунак разгласи, че Англия ще образова украинските водачи по какъв начин да ги ръководят.

Зеленски съобщи, че е пристигнал от името на " смелите ", които са " в окопите под вражеския артилерийски огън ". " Ние знаем, че Русия ще загуби. Наистина знаем, че успеха ще промени света ", сподели той.

„ Дойдох тук и застанах пред вас от името на смелите, от името на нашите военни герои, които в този момент са в окопите под вражеския артилерийски огън, от името на нашите въздушни артилеристи и всеки бранител на небето, който пази Украйна от противников самолети и ракети, от името на нашите танкисти, които се борят за възобновяване на украинските граници, от името на нашите наборници, които в този момент се образоват, в това число и тук, във Англия.

Благодаря ти, Англия. Лондон е на страната на Киев от първия ден, от първите секунди и минути на пълномащабната война, Англия, вие протегнахте ръка за помощ, когато светът към момента не беше схванал по какъв начин да реагира. Борис, ти накара другите да се обединят, когато това изглеждаше безусловно невероятно. Благодаря ти ", сподели украинският президент.

В английската столица Зеленски се срещна с премиера Риши Сунак, ще ъде признат и от крал Чарлз III.

" Обединеното кралство бе една от първите страни, които се притекоха на помощ на Украйна. Аз съм в Лондон, с цел да благодаря персонално на английския народ за поддръжката и на премиера Риши Сунак за водачеството ", написа Зеленски в " Телеграм " под своя фотография от летището в компанията на Сунак.

Президентът Володимир Зеленски прикани съдружниците на Киев да обезпечат " нужните оръжия ", с цел да спрат съветската инвазия, по време на визитата си във Англия, оповестиха от президентството на Украйна.

Зеленски насочи апел за " бойни самолети за Украйна ". Той съобщи, че е значимо " Украйна да получи нужните оръжия от съдружниците, с цел да спре съветското нахлуване и да освободи всички краткотрайно окупирани украински територии ", се споделя в изказване на президентството след срещата на украинския президент с английския министър-председател Риши Сунак.

Днес Сунак даде обещание спомагателна военна поддръжка за Украйна, в това число образование на украински водачи на изтребители.
Обединеното кралство също по този начин ще предложи стратегия за междинно образование на украински морски пехотинци и даде обещание " неотложен прилив " на военно съоръжение, в това число оръжия с по-дълъг обхват на деяние.

Англия, която образова украински военнослужещи, съобщи, че ще приготви и украински водачи за ръководство на " усъвършенствани изтребители, отговарящи на натовските стандарти в бъдеще ". Лондон разясни, че това е " част от дълготрайна инвестиция в украинската войска ".

Тази дефиниция наподобява подсказва, че Англия към момента не е трансформирала решението си към този момент да не дава изтребители на Киев, разяснява Ройтерс.

Миналата седмица министърът на защитата Бен Уолъс сподели, че образованието на един украински водач за ръководство на английски изтребител би лишило не по-малко от 35 месеца.

Сунак през днешния ден съобщи, че визитата на Зеленски е удостоверение за " куража и решителността " на Украйна, както и за " неразрушимото другарство " сред двете страни.

През последните шест месеца Англия образова 10 000 украински военнослужещи и тази година ще приготви още 20 000, сочи информация на английското държавно управление.

Миналата седмица на острова дойдоха украинци, които да бъдат готови за работа с танковете " Чалънджър 2 ".

Утре Зеленски ще посети и Брюксел, където Европейски Съюз ще има среща на върха. Лондон е първата спирка от второто му пътешестване зад граница, откогато Русия стартира настъплението си в Украйна на 24 февруари.

Източник: Българска телеграфна агенция, БНР

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР