Победата на Червената армия във Втората световна война до голяма

...
Победата на Червената армия във Втората световна война до голяма
Коментари Харесай

Легендарен танк Т-34 бе изваден от река, след прекарани десетки години под вода (ВИДЕО)

Победата на Червената войска във Втората международна война значително се дължи на танка Т34. Според мнозина специалисти Т34 е превъзхождал несъмнено немските танкове по съвсем всички индикатори – въоръжение, скорост, проходимост, брониране.

Основното оръжие на бойната машина е 76-милиметрово оръдие, което е било способно да пробие бронята на безусловно всеки един танк на Вермахта. Знаменитият модел е извънредно добре прочут и у нас и провокира носталгия и благи мемоари в много българи, които са служили като танкисти в редовете на Българската войска.

Наскоро пък тъкмо подобен танк Т34 – модел 76 Смелый, бе открит и изваден от река, в която е бил потопен по време на Втората международна война, заяви РИА „ Новости “.

Въпреки десетилетията, прекарани под водата, танкът е бил в положително техническо положение. Според военните експерти машината е потънала при опит да премине реката върху понтонен мост. В танка са открити доста муниции, които ще бъдат обезвредени.

Не са били открити човешки остатъци, тъй че най-вероятно екипажът се е бил избавил. Когато бъдат открити номерата на техническите възли и елементи, благодарение на архивите, ще се откри кой тъкмо е бил в танка. А вие вижте забавното видео по изваждането на бойната машина.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР