По-всички международни договори ние сме длъжни да опазваме паметниците. Крайно

...
По-всички международни договори ние сме длъжни да опазваме паметниците. Крайно
Коментари Харесай

Социалисти почистиха осквернения Паметник-костница в ”Лозенец”

" По-всички интернационалните контракти ние сме длъжни да опазваме паметниците. Крайно време е да спрем възраждането на неофашзма от хора, подготвени на всичко, с цел да се харесат на западни фондации, разяснява Николай Велчев. - В основата на неолиберализма е русофобията. Тя служи като инструмент на шепа хора да се изявят краткотрайно на политическата сцена. Оскверняването на монументи е вандалски акт.

А когато приказваме за Паметник-костница в " Лозенец " е нарушаване на всички интернационалните правни и морални правила за запазване на войнишките монументи. Години наред такива паметници редовно са обект на вандализъм, само че сходни действия са в жестоко нарушаване на Женевската спогодба, според която всяка страна има право, без значение от идеята на войната, да има свои военни гробове и монументи на територията на друга страна, като те са неприкосновени ".

Един от белезите за цивилизовано общество е точно да пази, почита и предава историята на поколенията, сподели Габриел Вълков и добави: " Вярваме, че историята би трябвало да се пази непременно, тъкмо поради събития като актуалните. С дейностите си държавници в днешно време няма по какъв начин да анулират геройството на хората, които са дали живота си в името на България. Ние сме длъжни да пазим, почитание и да описваме на идващите генерации историята с всички нейни възходи и падения ".

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР