По времето на социализма в България неграмотността и бедността в

...
По времето на социализма в България неграмотността и бедността в
Коментари Харесай

Спомени от соца: В селата кипеше живот, нямаше неграмотни

По времето на социализма в България неграмотността и бедността в българското село бяха премахнати (както и в цялата страна), а хората си построиха нови и огромни къщи, тъй като всички имаха работа в Трудово-кооперативно земеделско стопанство, а и доста огромни и дребни фабрики имаха цехове там.

Занимаваха се в допълнение със земеделие, изкарваха не неприятни приходи и даже осъществиха продукцията си за експорт. Почти във всяко село имаше учебно заведение, детска градина и здравен пункт, та даже и кино. Въобще кипеше живот, а лятото беше цялостно с деца.

За жал, селското ни стопанство бе унищожено. А то освен изхранваше страната ни с артикули родно произвеждане, само че и заливахме Европа с тях, с цел да опитат и те там български, същински и качествени плодове и зеленчуци.

Селата ни се обезлюдиха, тъй като хората нямат прехранване, а младите бягат на открито. Над 200 села са изчезнали от картата на България, а над 500 са с по-малко от 10 поданици. Такава е, за жалост, днешната тъжна и жалка картинка.
Източник: retro.bg

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР