По време на заседанието на щаба президентът на Украйна Володимир

...
По време на заседанието на щаба президентът на Украйна Володимир
Коментари Харесай

Зеленски все още мисли за мобилизацията

По време на съвещанието на щаба президентът на Украйна Володимир Зеленски изслуша оферти за вероятни решения на въпроса с мобилизацията . По думите му това е една от главните области, които изискват съответни решения през 2024 година

" Всички в Украйна схващат, че са нужни промени в тази област. И тук не става въпрос единствено за броя на тези, които могат да бъдат мобилизирани. Това е въпрос на време - както за всички, които в този момент са в армията за тяхната демобилизация, по този начин и за тези, които ще постъпят в армията .

И това е въпрос на условия. Това са комплицирани задания, които би трябвало да бъдат създадени от военното управление и Министерството на защитата и които би трябвало да бъдат показани на щаба за утвърждение ", написа Зеленски в своя Telegram канал.

По-рано украинските медии оповестиха, че президентът към момента не е подписал законопроекта, който Радата одобри преди шест месеца и който планува понижаване на възрастта на подлежащите на готовност от 27 на 25 години.
 Без да се предава, Зеленски призна за неуспех на контраофанзивата
Без да се предава, Зеленски призна за неуспех на контраофанзивата

Войната на Украйна с Русия навлиза в нов стадий

В същото време Зеленски е подложен на напън от военното командване, което заявява нуждата от привличане на към 140 хиляди души в редиците на въоръжените сили на Украйна, написа Bloomberg.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР