По време на заключителната конференция, на която бяха представени изпълнените

...
По време на заключителната конференция, на която бяха представени изпълнените
Коментари Харесай

Експерти: Домашното насилие не може да се оправдава с етнос

По време на заключителната конференция, на която бяха показани изпълнените планове и главните резултати по Програма БГ 12 за домашното принуждение и Програма БГ 13 за взаимоотношение при битката с проведената престъпност, участниците изрично осъдиха домашното принуждение.

Те подчертаха, че това е извънредно значима тематика на европейско ниво, съобщи кореспондент на Novini.bg.

За програмния интервал са изразходени над 2 милиона евро, предопределени за повишение информираността на обществото, осъществяване на образования, както и създаване на два центъра в България. В тях жертвите на принуждение могат да потърсят съответна помощ.

Според формалната статистика всяка трета жена в Европа е жертва на домашно принуждение. А от неправителствения бранш у нас изнасят още по-тревожни данни. Всяка четвърта българка е била пострадала от домашно принуждение.

Целта на програмата е да понижи обществените неравенства и да сътвори нужния потенциал за човешки веществен запас при справяне с този проблем.

В Норвегия са извънредно твърди във връзка с домашното принуждение. За тях това е закононарушение, което не може да бъде целесъобразно нито с традициите, нито с етноса.

Престъпленията не познават граници, по тази причина всички служби на европейско равнище би трябвало да си сътрудничат по разнообразни форми за по-адекватна битка.

Програмите са осъществени с поддръжката на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР