По време на втория мач от Световното първенство по футбол

...
По време на втория мач от Световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Голям срам в Катар! Свалят дрехите на иранци заради убитата ...

По време на втория мач от Световното състезание по футбол в Катар избухнаха конфликти сред проирански държавни почитатели и протестиращи. Хората не престават да показват поради гибелта на Махса Амини през септември.

Служителите по сигурността бяха видяни да беседват с почитателите, които държаха тениски и флагове с името на Махса Амини. Някои от протестиращите обявиха, че са им били отнети знамената, а други са били унизени.

Гардовете също по този начин са конфискували тениски и други продукти, показващи антиправителствени настроения.

Припомняме, Амини беше задържана в Техеран от моралната полиция за това, че сякаш не е покрила косата си вярно, и умря в полицейския арест три дни по-късно. Демонстрациите се разпространиха в цялата страна, като хората желаеха промени, като да вземем за пример повече свободи или събаряне на страната, а държавното управление отговори със смъртоносни репресии.

В петък - по време на мача на Иран за Световната купа против Уелс - на стадион " Ахмад Бин Али " проправителствени почитатели изтръгнаха от някои протестиращи знамената на Персия отпреди революцията.

Съобщава се също по този начин, че някои хора, носещи тениски с надпис " жена, живот, независимост ", са били обиждани - фраза, която се трансформира в девиз измежду протестиращите против иранските управляващи.

Една иранска зрителка твърди, че катарските служители на реда са ѝ наредили да измие имената на протестиращите, убити от иранските сили за сигурност, от ръцете и гърдите си, откакто проправителствените почитатели се оплакали.

Друга жена съобщи, че не ѝ е било разрешено да носи тениска с лика на госпожа Амини на стадиона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР