По време на визитата си на космодрума “Восточний руският президент

...
По време на визитата си на космодрума “Восточний руският президент
Коментари Харесай

Преди да се срещне с Ким, Путин си поговори с деветокласничка, увлечена по космоса

По време на визитата си на космодрума “Восточний ” съветският президент Путин, преди да се срещне с Ким Чен Ун, имаше опцията да поддържа връзка с надарена съветска ученичка от девети клас. Тя била увлечена по галактическите действия, в частност от създаването на спътници. Деветокласничката Маша Андреева от Ростов на Дон на 1 септември по време на открит урок описа на Путин за увлечението си по космоса.

Сега Путин я разпита дали й е харесал космодрумът и тя отговори утвърдително. После му благодари, че й е дал опция да го посети и разгорещено изрази предпочитание съветската космонавтика да продължи да напредва и тя да способства за това.

Путин изненада ученичката и като й сподели, че с изключение на проведената аудиенция за нея на космодрума, на 15-и септември тя ще участва и на изстрелването на пилотирана задача до Международната галактическа станция. Става дума за галактическият транспортен съд “Союз МС-24 ”, с който ще пътуват съветски космонавти дружно с астронавт от НАСА. После Путин подари на момичето и кутийка със сребърен ключ вътре, за който сподели, че това е ключът за ръководство на старта на пилотирания галактически транспортен съд.

По време на срещата си с Путин на 1 септември, когато той присътва на открития урок, Маша му описа, че от три години се занимава със спътници и имала цялостен екип, с който създава спътници. Тогава момичето се обърна към Путин с молба учениците в профилираните паралелки за галактически науки и разработки да могат да обикалят из обекти на съветската галактическа организация в страната. Путин хареса концепцията и по този начин се стигна и до визитата на Маша на космодрума през днешния ден.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР