По време на валутната търговия във вторник сутринта днешната борсова

...
По време на валутната търговия във вторник сутринта днешната борсова
Коментари Харесай

Доларът поскъпва спрямо еврото и паунда

По време на валутната търговия във вторник сутринта днешната борсова сесия доларът се ускорява по отношение на еврото, английският паунд, само че леко се намалява във връзка с йената. Търговците са в очакване на съвещанията на водещите международни централни банки и техните решения за лихвите.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), остава на практика неизменен по време на утринната търговия. Но като цяло знакът се готви да завърши със спад за четвърти следващ месец.

Към 10:50 часа българско време общата европейска валута отслабва по отношение на американската с 0,36% и се търгува на равнище 1,0805 $ за едно евро против 1,0851 $ за евро при затварянето на сесията в понеделник.

Обменният курс на $ по отношение на японската национална валута в това време падна с 0,07% и възлиза на 130,34 йени за един $ при 130,39 йени за $ ден по-рано.

Британската лира стерлинг поевтинява във връзка с $ с 0,30%, до $1,2315 за един паунд спрямо $1,2352 за паунд в края на последната сесия.

Системата на Федералния запас на Съединени американски щати ще разгласи резултатите от първото си съвещание за тази година в сряда вечерта. Анализаторите чакат главният лихвен % да бъде нараснал с 25 базисни пункта, което е по-слабо от предходните срещи.

Важен мотив в интерес на закъснение на темпа на повишение на лихвите бяха оповестените предходната седмица статистически данни, показващи покачване на главния показател на потребителските цени (Core PCE index), който се следи от близко от Фед, с 4,4% през декември спрямо 4,7% през ноември. Темпът на напредък е най-нисък от 14 месеца.

Освен това в четвъртък ще станат известни и резултатите от съвещанията на Европейската централна банка и Централната банка на Англия. Експертите чакат и двете централни банки да покачат лихвените проценти с 50 базисни пункта.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР