По време на търговията във вторник сутринта щатският долар се

...
По време на търговията във вторник сутринта щатският долар се
Коментари Харесай

Доларът отслабва: Инвеститорският апетит към риска се завръща

По време на търговията във вторник сутринта щатският $ се намалява по отношение на някои съществени валути на фона на възобновяване на склонността на вложителите към риск.

В същото време доларът продължава да получава поддръжка от упованията за по-нататъшно стягане на паричната политика на Федералния запас на Съединени американски щати в изискванията на трайно висока инфлация, написа Trading Economics.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден губи 0,13% от цената си, а по-широкият доларов показател на WSJ - 0,22%.

Към 11:15 часа българско време общата европейска валута се повишава с 0,09% и се разменя на пазара по $0,9852 за едно евро, спрямо $0,9841 заевро при затварянето на сесията в понеделник.

Курсът на американската валута по отношение на японската в това време се намалява алегорично и възлиза на 148,97 йени за $ против 149,04 йени за $ в края на вчерашната търговия.

Британската лира стерлинг спадна с 0,16% до 1,1349 $ за един паунд до от 1,1358 $ при закриване на търговията ден по-рано.

Но все пак английската валута остава покрай 2-седмичен връх, реализиран през вчерашния ден откакто новият министър на финансите, Джереми Хънт, се отхвърли от огромна част от фискалните тласъци, препоръчани от някогашния министър на финансите на Англия Куази Квартенг на 23 септември.

" Най-важната цел за страната ни в този момент е стабилността ", сподели Хънт в понеделник, говорейки пред Народното събрание.

Очаква се предложенията на Хънт да спестят на английските управляващи £32 милиарда.

По-специално, държавното управление ще се върне към проектите за увеличение на ставката на корпоративния налог от 19% на 25% от април 2023 година, а също по този начин ще се откаже от проектите си за понижаване на налога върху дивидентите, осъществяване на промяна на заплатите, заледяване на митата върху алкохола и въвеждане на нулева ставка на Данък добавена стойност, за задгранични купувачи. Освен това ще бъде отсрочено намаляването на главния налог върху прихода до 19% от 20%, което беше планувано за април.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР