По време на срещата си със синдикатите вчера държавният глава

...
По време на срещата си със синдикатите вчера държавният глава
Коментари Харесай

Радев: Не се стремя към цялата власт, искам да я дам, но има страх кой да я поеме през зимата

По време на срещата си със синдикатите през вчерашния ден президентът Румен Радев  укори политическите сили, че не желаят да поемат отговорността за ръководството на страната през зимата.

 

" Длъжен съм да съблюдавам конституцията и да държа на разделянето на управляващите и да не давам мотив за тези безпочвени спекулации, които непрестанно текат всеки ден - виждате ли, че президентът узурпира и се стреми към цялата власт. Нищо сходно! Всеки ден аз се апелирам и ви я давам, само че няма кой да я поеме.И има боязън. И това е същинската причина - боязън в партиите да поемат властта през зимата, изригна пред синдикалните водачи президентът. 

Според него това не е почтено по отношение на българските жители.

 

" Точно в сложни времена би трябвало да се поемат политическа отговорност и политическо водачество. И с това да убеждаваш гласоподавателите да вървят до урните, а не с празни приказки. Всеки може да приказва празни приказки по какъв начин желае да избави българските жители от студа, от глада, от страшната зима ", сподели още Румен Радев.

 

Това било още един тласък и подканяне към политическите партии " да си влязат в ролята най-накрая, да намерят разговора, компромиса, да сформират постоянно държавно управление, което има ясна дълготрайна политика по приходи и за развиване на българската стопанска система ".

Ако партиите реализиран консенсус, ще бъде импортиран нов бюджет, стана ясно от думите на президента Румен Радев по време на среща на „ Дондуков “ 2 с управленията на национално представителните синдикални организации КНСБ и КТ „ Подкрепа “.

Оценявам и споделям изцяло вашата угриженост и паника за сериозната инфлация, която е в страната и за приходите на хората, за идната зима, за най-уязвимите и по какъв начин те да бъдат подкрепени, за това, че търсите разговор с всички институции, от които зависи това да се случи, сподели президентът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР