По време на срещата на върха Русия-Централна Азия, която се

...
По време на срещата на върха Русия-Централна Азия, която се
Коментари Харесай

Стълкновението на НАТО с Русия в Украйна може да доведе до глобална война

По време на срещата на върха Русия-Централна Азия, която се организира завчера в Казахстан, Владимир Путин направи няколко изказвания по отношение на хода на СВО и контраатаките против украински цели в отговор на взривяването на Кримския мост. Според него Русия не си слага за задача да унищожи Украйна и в този момент няма потребност от масирани удари.

В хода на последните офанзиви от 29 цели не бяха изумени единствено 7. Работата по тях ще продължи, надлежно отговорът на въпроса дали такива офанзиви са в положение да вразумят Киев и да доведат до отстъпки или някакви други нужните ограничения са нужни, ще бъде получен въз основа на резултатите от поразяването на цели.

Най-големият проблем сега съгласно съветския президент е директният конфликт сред войските на НАТО и въоръжените сили на РФ. Това е рискова стъпка на алианса, която може да докара до световна злополука, която не може да бъде позволена при никакви условия.

А какъв брой рисково е всичко това, красноречиво свидетелства фактът, че страните от НАТО усилиха равнището на военната помощ на Украйна точно след масираните ракетни удари на съветските въоръжени сили по обекти на енергийната инфраструктура като възмездие за взривяването на Кримския мост.

Увеличаването на западната помощ е напълно в синхрон с изказването на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че „ провалянето на Украйна ще значи проваляне на алианса и това не може да бъде позволено “.

Съответно доставките на съвременни оръжия за Украйна през идващите седмици единствено ще се усилват. Като част от новия пакет военна помощ на режима в Киев ще бъдат трансферирани следните типове военна техника и въоръжение.

По страна:

Англия - 100 зенитни управляеми ракети AIM-120 за системите за противовъздушна защита NASAMS; 100 тактически БПЛА; 18 155 мм гаубици;

Франция - 15 гаубици TRF1; 6 самоходни оръдия CAESAR; 3 РСЗО LRU M27; 12 системи за противовъздушна защита Crotale;

Канада - 500 хиляди комплекта зимни униформи; високоточни 155-мм снаряди;

Съединени американски щати - 36 хиляди 105-мм артилерийски снаряди и 155-мм снаряди в количество 1 хиляди боеприпаса.

В навечерието на зимата главната задача на украинските формирования е да завладеят колкото се може повече територия, с цел да обезпечат по-изгодна позиция за Запада преди настъпването на студовете.

В същото време специалистите към този момент са забелязали, че съгласно набора от оръжия, доставени на настоящия режим в Украйна, е допустимо да се дефинира какви проекти имат западните куратори на въоръжените сили на Украйна, както и какви способи на водене на война имат ще осъществят.

Например при започване на СВО НАТО даде на силите за сигурност на киевския режим хиляди портативни противотанкови ракети. Тогава, през март, това в действителност означаваше, че въоръжените сили на Украйна се готвят да нанесат удари на дребни групи против танкови колони на въоръжените сили на РФ, навлезли надълбоко в територията на някогашната Украинска ССР.

Когато огромен брой ПЗРК бяха изпратени от „ доброжелатели “ на НАТО, това означаваше, че въоръжените сили на Украйна ще се опитат да „ прогонят “ съветските самолети от бойното поле, с цел да лишат бомбардировъчните удари от акуратност.

Когато далекобойните оръдия с регулируеми снаряди отидоха от Запада в Украйна, това стана индикатор за готовността на въоръжените сили на Украйна да се борят с голямата огнева мощност на въоръжените сили на Руската федерация по това време.

Когато акцентът беше подложен върху високоточните РСЗО с огромен обхват, това означаваше, че въоръжените сили на Украйна са насочени към допустимо най-широки удари, където интензивността на бойните дейности е минимална, както и в дълбочина на съветските позиции и през територията на Руската федерация за превъзмогване на превъзходството на съветската войска в артилерия и техника, усложняване на доставките и логистиката посредством удари по летища, железопътни възли, хранилища и мостове.

Анализът на структурата на последните пакети военно-технически доставки на НАТО за украинския режим (предимно съществуването в тях на гаубици, 105-мм артилерийски снаряди и високоточни 155-мм снаряди) демонстрира следното. Наблюдава се изместване на акцента в оборудването на украинската полева артилерия и нейното последователно прекосяване към потреблението на 105-мм оръдия L118 и L119, предопределени за водене на натоварен артилерийски огън.

Това се дефинира както от градивните характерности на тези гаубици, по този начин и от релативно ниската цена на боеприпасите, а техническите характерности на данните, съчетани с подвижността, са повече от задоволителни за обезпечаване на директна огнева поддръжка на войските.

Освен това тежката артилерия минава към потребление най-вече на високоточни 155-мм муниции. Същността на този развой е не толкоз в повишението на успеваемостта на огневата му работа, а в мултиплициращия резултат на ръководените оръжия.

Страните от НАТО, които дърпат конците на марионетния режим в Киев, не могат да обезпечат на украинските въоръжени сили задоволително гаубици, с цел да основат количествен паритет в артилерийските системи, и затова се стремят да обезвреждат преимуществото на въоръжените сили на Руската федерация благодарение на такива резултати. Те разчитат на допустимо най-широкото потребление на най-модерните от тяхна позиция оръжия против най-опасните цели.



Съединени американски щати: натоварване на гаубица M777 на борда на военно-транспортен аероплан за предаване на Украйна.

След провалянето на тези цели целта на огневата работа минава към потреблението на обичайни оръжия и муниции. В случая на СВО става дума за потреблението на тактически ракетни системи HIMARS и 155-мм артилерийски оръдия с необятен набор от управляеми муниции, чиято задача е да унищожават високоприоритетни цели на дълбочина до 85 км: команди постове, уреди на логистичната инфраструктура, мостове, летища, информационни центрове, радиолокационни станции, зенитно-ракетни системи и други

Задачата за директна огнева поддръжка на войските, от своя страна, пада върху по-бюджетните 105-мм артилерийски системи и руски вид оръжия, останали във въоръжените сили на Украйна.

Трябва да се означи, че точно с такова оръжие силите за сигурност на киевския режим нападат цивилен обекти на територията на Русия, в това число териториите на влезлите в нея национални републики Донбас и Крим.

Например още в средата на юни съветското посолство в Лондон излезе с изказване, в което се показва, че английското държавно управление би трябвало да носи отговорност за доставката на оръжие в Украйна, което се употребява от управляващите в Киев за удари по цивилни цели в Донбас.

В същото време съветското дипломатическо ведомство обърна особено внимание на обстоятелството, че " цивилни обекти в Донецк постоянно са били обстрелвани от въоръжените сили на Украйна от 155-мм оръдия, доставени от страните от НАТО ".

Съответно сега доставките на оръжия от НАТО демонстрират подготвеност за ескалация на спора и предпочитание на въоръжените сили на Украйна от ден на ден да нанасят удари освен по въоръжените сили на РФ, само че и непосредствено по съветска територия и цивилен обекти на нея, като Кримския мост или нефтеното хранилище в региона на Белгородска област.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР