По време на срещата на чуждестранните делегации, организирана от СИРИЗА

...
По време на срещата на чуждестранните делегации, организирана от СИРИЗА
Коментари Харесай

Делегацията на „ЛЕВИЦАТА!“ бе отличена на срещата на чуждестранните делегати на Конгреса на СИРИЗА

По време на срещата на задграничните делегации, проведена от СИРИЗА в границите на Конгреса на партията, бе бележит приноса на „ ЛЕВИЦАТА! “ за поставените тематики и изложените позиции в полемиката, както и по време на двустранната среща на представителите на „ ЛЕВИЦАТА! “ Румен Петков и заместниците му Петър Първанов и доктор Пламена Заячка с ръководителя на интернационалния отдел на СИРИЗА.

В срещата взеха присъединяване депутати от Европейската Левица от Исландия, Испания, Гърция както и представители на леви, социалистически и прогресивни партии от Кипър, Египет, Япония, Судан, Палестина и Сърбия. Дискусията бе водена от депутата от Западна Атина и началник на външната политика в парламентарната група на СИРИЗА - Рена Доуроу и сътрудниците й от интернационалния отдел.

По време на полемиката доктор Пламена Заячка взе присъединяване от страна българската делегация и изложи общите провокации с които представителите на Балканите и Европа следва да се борят. 

" Ние, левите сили на Балканите и в Европа, сме изправени пред голям брой закани: доминация на неолиберализма и неговите политики на непрекъснати икономии, беднотия и безработица, изключително за периферните държави; възходът на неофашизма и екстремизма проповядван от извънредно десните партии в Европа; фактът, че за война се приказва повече в сравнение с за мир и нуждата от разговор, деескалация на военните спорове в Украйна и Газа; несправедливостта на Новия пакт за имиграцията и убежището, който не обезпечава същинска взаимност и отбраната на страните на първо приемане, като Гърция и България ". Д-р Заячка уточни, че Конгресът на СИРИЗА е добра начална точка за усилване на координацията и общи дейности на левите, социалистически и прогресивни партии за справяне с тези провокации, изключително в светлината на идните избори за Европейски парламент.

Източник:

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед16861Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед26344Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед71484Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед58583Валентин Вацев: Руската победа при Авдеевка - мотив за републиканците да откажат поддръжка на УкрайнаАлтернативен Поглед39898Вежди Рашидов: В новото време на демокрацията какъв брой паметника направихме, че да бутаме!? Нито един!Алтернативен Поглед375947Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед233908Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115351Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед98885Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93325Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и Русия

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР