По време на проведено заседание на Работната група за правилника

...
По време на проведено заседание на Работната група за правилника
Коментари Харесай

Николай Костадинов: Управляващите Варна се смениха, но липсата на прозрачност в управлението остана

По време на извършено съвещание на Работната група за правилника за организацията и активността на Общински съвет - Варна бяха отхвърлени оферти, които имаха за цел подсигуряването на бистрота във връзка с активността на съвета, импортирани от Николай Костадинов, част от групата общински съветници на „ Възраждане ".

Общинският консултант от „ Възраждане " предложи изменение на Действаща наредба от Правилника за организацията и активността на Общински съвет - Варна в частта, в която жителите могат да задават своите въпроси. В предлагането, направено от Николай Костадинов, се изисква те да задават въпросите си по време на първа точка от дневния ред на съвета. Причината за желаната смяна е, че много постоянно жителите, които все още е планувано да се изричат последни, е належащо да изчакат приключването на цялата сесия, която постоянно е дълга, а времетраенето ѝ е мъчно за прогнозиране. Така, на процедура, Общинският съвет вместо да е отворен за жители, а общинските съветници да демонстрират, че са там определени от варненци, с цел да работят в полза на хората, наподобяват някак неангажирани с въпросите и изявленията навръх изпратилите ги в локалния парламент - жителите, и това проличава по неглижирането им и слагането на въпросите им последни. „ Възраждане " желаеха също в правилника да бъде записано, че присъстващите на съвещанията на Общинския съвет могат да ги записват и излъчват още веднъж за по-голяма бистрота на активността, само че и това беше отхвърлено от работната група. Общинските съветници от групата на „ Възраждане " обаче ще внесат предложенията за гласоподаване в зала на идващото съвещание, макар отхвърлянето им от работната гупа.

„ В Общинския съвет би трябвало да няма скрито-покрито, тук всичко би трябвало да е ясно и транспарантно. Ето за какво предложихме тези основни промени, които ще отворят общинския съвет за жителите и ще подкрепят взаимоотношението на общинските съветници с варненци, от които са определени и изпратени. Предложенията не бяха признати още на равнище работна група. Тоест, те не са позволени за гласоподаване на съвещание, което демонстрира едно - ръководещите Варна се смениха, само че неналичието на бистрота в ръководството остава. Оказва се, че за варненци няма да има огромна разлика дали ги ръководи остарелият ГЕРБ или новият ГЕРБ. Практиките явно са едни и същи, а общинските структури все по този начин затворени. Ние, несъмнено, няма да се съобразим с отхвърли на групата и ще внесем предложенията си за гласоподаване и на сесия на Общинския съвет и дано тогава да забележим кой дава обещание на жителите да е до тях идващите четири години, а по едно и също време с това гласоподава срещу това. ", разяснява Николай Костадинов пред жители, оповестиха от пресцентъра на „ Възраждане ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР