„По време на предизборната кампания всички партии сме конкуренти, но

...
„По време на предизборната кампания всички партии сме конкуренти, но
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: В кампанията всички партии сме конкуренти

„ По време на предизборната акция всички партии сме съперници, само че е разумно след изборите с една огромна част от тях да станем сътрудници “, сподели Тошко Йорданов от „ ИТН “ в „ Тази неделя “.

По думите му е разумно и с коалиция „ Продължаваме промяната “ да бъдат сътрудници. В същото време Йорданов разяснява, че даже Конституционен съд да се произнесе против Кирил Петков, това няма да повлияе на политическото им партньорство.

„ За партньорство на политическо равнище – няма да бъде спънка. Там има политически цели, които се реализират на равнище субекти “, сподели Йорданов.

Бившият народен представител от Има Такъв Народ Галина Иванчева твърди в обществените мрежи, че всички членовете на партията са принудени да подписват декларация, че се отхвърлят от преференциите си на изборите. Тошко Йорданов отхвърли да каже дали това е по този начин.

„ Всяка политическа партия си има вътрешни правила. Ние имаме джентълменско съглашение да не играем с преференции, тъй като това е уродлива форма на мажоритарен избор.

„ Няма да отговоря на въпроса за декларациите, вътрешните правила са вътрешни, тъй като засягат избрани партийни членове “, сподели Йорданов.

Коронавирус рецесията

„ Проблемите с COVID-19 не са поради зеленият документ, а идват от положението на здравната система – не е разумно при 5000 заболели да стигнем до колапс на лечебните заведения “, сподели Тошко Йорданов.

По думите му дали зеленият документ е ефикасна мярка би трябвало да се изричат единствено специалисти епидемиолози и инфекционисти, а всички останали да се изричат като жители.

„ Проблемите в здравната система са заложени в последните 15 години и най-много през последните 10 от ръководството на ГЕРБ. Няма лекари, няма медицински сестри. Не може 30 пациента да са една здравна сестра “, сподели Йорданов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР