По време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург,

...
По време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург,
Коментари Харесай

Елена Йончева пледира за достъп на европейски журналисти и наблюдатели до китайския автономен регион Синцзян-Уйгур

По време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург, се организира спор по отношение на ситуацията на уйгурите в Китай (аферата „ Чайна кейбълс “).

В своето изявление, Елена Йончева, евродепутат от Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, изрази своята угриженост по отношение на злоупотребите и нарушаванията на човешките права в китайския самостоятелен район Синцзян-Уйгур, написа Блиц.

Там се следят груби нарушавания на правата на индивида, всеобщо видеонаблюдение и интерниране на над 1000 000 уйгури и други етнически малцинства.

„ Считам, че решението на проблемите може да бъде открито единствено в границите на гарантирането на равни законни права на малцинствата от демократичното господство на закона “, съобщи Йончева.

„ България е позитивен образец за отбрана на етнически и религиозни малцинства “ продължи евродепутатът. И изрази вяра, че Китайската национална република, страна с антични обичаи и просвета, и страна с огромен капацитет, ще откри метод да пази, утвърждава и подсигурява правата на индивида на всички етнически малцинства на своята територия.

Елена Йончева приключи своето изявление с апел КНР да обезпечи на европейските публицисти и наблюдаващи да имат достъп до Синдзян-уйгурския самостоятелен район.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР