По време на парламентарния контрол лидерът на се ангажира групата

...
По време на парламентарния контрол лидерът на се ангажира групата
Коментари Харесай

БСП се ангажира да предложи законодателни мерки за изкуствения интелект

По време на парламентарния надзор водачът на се ангажира групата им да предложи законодателни ограничения на национално равнище за регулации на изкуствения разсъдък.

Тя напомни, че Европейският съюз бе първият, който одобри сходни регулации, само че изясни, че това надалеч не взема решение проблемите, свързани с развиването на технологията. 

" Едва ли това може да спре развиването на нещата, тъй като регулациите важат единствено за държавите-членки на Европейски Съюз. Китай, Япония, Съединени американски щати не са въвели регулации. Това занапред следва. Този въпрос ще стои открит пред нас годни наред ", предизвести Нинова.

И добави, че в решението на Европейския парламент е записано правото на всяка страна да приема национално законодателство по тематиката.  " Трябва да помислим за рационални законодателн инцииативи, които да дадат опция за развиване на високите технологии, само че и да понижат риска за опасността за националната сигурност и персоналните данни на жителите ", означи водачът на. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР